DOBRE проведе вебінар, як залучати молодь до заходів у громаді

07 Червня 2020, 08:06

Програма DOBRE проведе вебінар про залучення молоді та успішну організацію подій. В умовах карантину навчання доступне для всіх охочих в онлайн-режимі.

Про це повідомляється на сторінці програми у Фейсбуці, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Чому молодь не ходить на молодіжні заходи в ОТГ? Або ходить не так активно, як хотілося б? Хочете знати, як організувати подію, щоб від учасників “не було відбою”? Запрошуємо дізнатися на вебінарі 11 червня! Вебінари проводяться у рамках програми «Молодіжний працівник в ОТГ» і стали доступними для всіх завдяки карантину.”, – йдеться у повідомленні.

До участі запрошуються усі, хто хоче навчитися організовувати ефективні події для молоді. Для участі достатньо зареєструватися за лінком https://forms.gle/MMsjtwtC2RDCtcfV6. Робота буде проходити на платформі Zoom – https://zoom.us/j/92115651053…

Вебінар відбудеться 11 червня о 12:00.

Під час заходу висвітлюватимуться наступні теми: методика організації події через трикутник: користь, спроможність, підтримка; психологія участі молоді та особливості міленіумів, зумерів, альф; інструменти маркетингу для молодіжної події, техніки формування ключових повідомлень для сучасних підлітків.

Тренер – тренер освітніх програм молодіжної роботи та політики, голови ГО «Молодіжна Платформа» Захар Ткачук (Zakharii Tkachuk).

Як повідомлялося, програма DOBRE оперативно адаптувалася до коронавірусної кризи та продовжує допомагати громадам-партнерам успішно реалізовувати заплановані проекти. Кількість реципієнтів також значно збільшується, адже навчання тепер доступне для широкого загалу в онлайн-режимі, а не тільки представники громад-партнерів програми (які набиралися у попередні роки, і реалізовують проекти за фінансової та організаційної, консультативної підтримки ДОБРЕ, нових учасників програми вже давно не набирають).

Записи відеоматеріалів доступні на каналі у Youtube, а також на сторінці програми у Фейсбуці, сайті децентралізації.

10 громад Херсонської області працюють за програмою DOBRE. Бюджет програми DOBRE складає 50 мільйонів доларів США.

DOBRE – Децентралізація приносить кращі результати та ефективність – це програма, яка шляхом надання технічної та фінансової підтримки створить умови у 75 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) України для покращення управління ресурсами, підвищення якості комунальних послуг, стимулювання місцевої економіки та долучення громадян до розбудови своїх громад. DOBRE посилюватиме місцеве самоврядування, поглиблюватиме демократію, сприятиме процвітанню та стабільності громад та поширюватиме досвід ОТГ серед інших громад для заохочення нових об’єднань.

Програма фінансується Агенством США з міжнародного розвитку та виконується Американсько-українсько-польським консорціумом під управлінням Глобал Ком’юнітіз. Партнерами програми є: Український Кризовий Медіа Центр (УКМЦ), SocialBoost, Фундація Підтримки Місцевої Демократії, Польща (FSLD), Малопольска Школа Державного Управління при Краківському Університеті Економіки (MSAP/UEK), Національний Демократичний Інститут (NDI).

DOBRE має дві основних цілі: підтримка доброї практики місцевого самоврядування в ОТГ та допомога громадянам та громадянському суспільству в конструктивній взаємодії з органами врядування та формуванні вимог щодо прозорості та послуг.

Агентство США з міжнародного розвитку (англ. United States Agency for International Development, USAID) — незалежне агентство федерального уряду США.

Затверджена USAID Стратегія співпраці з Україною з питань розвитку у 2019-2024 рр.  у якості першочергових виокремлює такі питання, як антикорупційна діяльність, протидія впливу російської агресії, а також сприяння економічному розвитку та енергетичній незалежності країни.   Окрім того, USAID і далі підтримуватиме заходи зі зміцнення демократії та досконалих механізмів врядування, поліпшення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у Східній Україні.

Починаючи з 1992 року, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку USAID, складає понад 3 млрд. дол. США.