Заради складання ЗНО звільнятимуть від обсервації та самоізоляції

30 Травня 2020, 12:50

Особам, які приїжджають в Україну з-за кордону чи перетинають лінію розмежування з тимчасово окупованими територіями для складання ЗНО, дозволено не перебувати на обсервації чи самоізоляції.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 30 травня,  пише сайт ІРС-Генічеськ.

“29 травня на позачерговому засіданні уряду за ініціативи МОЗ було прийнято рішення про послаблення карантинних обмежень для певної категорії осіб. Зокрема, дозволено особам старше 60 років, які є представниками спортивних клубів або тренерсько-викладацького персоналу, брати участь в організації та проведенні спортивних змагань. Також дозволено не перебувати на обсервації чи самоізоляції особам, які приїжджають в Україну з-за кордону чи перетинають лінію розмежування з тимчасово окупованими територіями для складання ЗНО”, – йшлося на брифінгу.

Як повідомлялося, станом на 30 травня в Україні 23204 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 696 летальних, 9311 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 393 нові випадки.

Всього від початку запровадження карантинних обмежень на Херсонщині правоохоронці склали 634 протоколи за порушення правил карантину. Більшість з них – за порушення умов обсервації.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.