З першого дня літа на Херсонщині дозволять роботу спортивним закладам (відео)

30 Травня 2020, 07:05

Фото IPC-Херсон

З понеділка, 1 червня, в Херсонській області буде дозволятися робота закладів фізичної культури і спорту, дитячих, юнацьких спортивних шкіл, школи вищої спортивної майстерності, центру Олімпійської підготовки.

Про це розповів керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, заступник голови Херсонської облдержадміністрації Вадим Чабан, пише сайт ІРС-Генічеськ.

Крім того, у школах буде проводитися підготовка одинадцятикласників до ЗНО, з дотриманням противоепідеміологічних заходів у групах не більше 10 осіб.

https://www.facebook.com/IPC.Genichesk/videos/718282165406748/

Як повідомлялося раніше, у перший день літа в області також зможуть повернутись до роботи спортивні (тренажерні) зали, фітнес-клуби.

Уряд продовжив карантинні обмеження в Україні ще на місяць – до 22 червня, але відсьогодні запровадив так званий адаптивний карантин. Тобто влада на місцях може послаблювати обмежувальні заходи за умови покращення епідемічної ситуації.

У регіонах зі сприятливою епідемічною ситуацією з цього дня дозволяється: проведення спортивних заходів до 50 осіб і без глядачів (заходи з понад 50 особами необхідно погоджувати з Міністерством охорони здоров’я); проведення релігійних заходів (не більш ніж 1 людина на 10 кв. м); робота готелів (не хостелів). Ресторани та басейни в них має бути закрито.

З понеділка, 1 червня, дозволятиметься перевезення територією області пасажирів залізничним транспортом. Вже розпочався продаж квитків за маршрутами “Київ-Новоолексіївка”, “Харків-Новоолексіївка”, “Київ-Херсон”, планується відновити рух приміських поїздів.

Також з 1 червня в Херсонській області розпочинається широке тестування груп населення, які задіяні в боротьбі з коронавірусом.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.