З 1 червня на Херсонщині запрацюють фітнес-клуби

29 Травня 2020, 21:35

З понеділка, 1 червня, на Херсонщині запрацюють фітнес-клуби.

Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області.

У перший день літа в області зможуть повернутись до роботи спортивні (тренажерні) зали, фітнес-клуби, спортивні майданчики для командних (парних) занять та дитячі спортивно-юнацькі школи.
Проте приймати бажаючих поліпшити власну фізичну форму вони зможуть лише при виконанні певних умов.
Так, температурний скринінг має проводитись як працівникам, так і відвідувачам, у групових заняттях не допускається більше 10 людей, співробітники закладів обовязково мають бути у масках. Тренажери, які розраховані на тривале використання одним відвідувачам (наприклад, кардіо-тренажери), мають бути розташовані на відстані 2,5 метрів один від одного.
Також забороняється:
– функціонування дитячих кімнат;
– видача багаторазових рушників клієнтам;
– функціонування спа-зон і надання послуг масажу;
– функціонування фітнес-барів і кулерів з водою;
– проведення групових занять для дітей віком до 12 років.
З усіма рекомендаціями головного державного санітарного лікаря України щодо роботи спортивних закладів в умовах карантину можна ознайомитись за посиланням https://bit.ly/2AgOrAu

Як повідомлялося, уряд продовжив карантинні обмеження в Україні ще на місяць – до 22 червня, але відсьогодні запровадив так званий адаптивний карантин. Тобто влада на місцях може послаблювати обмежувальні заходи за умови покращення епідемічної ситуації.

У регіонах зі сприятливою епідемічною ситуацією з цього дня дозволяється: проведення спортивних заходів до 50 осіб і без глядачів (заходи з понад 50 особами необхідно погоджувати з Міністерством охорони здоров’я); проведення релігійних заходів (не більш ніж 1 людина на 10 кв. м); робота готелів (не хостелів). Ресторани та басейни в них має бути закрито.

З понеділка, 1 червня, дозволятиметься перевезення територією області пасажирів залізничним транспортом. Вже розпочався продаж квитків за маршрутами “Київ-Новоолексіївка”, “Харків-Новоолексіївка”, “Київ-Херсон”, планується відновити рух приміських поїздів.

Також з 1 червня в Херсонській області розпочинається широке тестування груп населення, які задіяні в боротьбі з коронавірусом.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.