Від початку карантину прикордонники пропустили через адмінмежу майже 400 громадян з гуманітарною метою

31 Травня 2020, 13:06

З початку введення карантинних обмежень прикордонники пропустили через адмінмежу з Кримом 386 громадян з гуманітарною метою.

Про це повідомили в Херсонському прикордонному загону Держприкордонслужби України, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Завдяки тісній взаємодії з Представництвом Президента України в Автономній Республіці Крим з початку введення карантинних обмежень за рішенням голови Держприкордонслужби України прикордонники пропустили 386 громадян з гуманітарною метою. Переважно, такі рішення приймались що до осіб, які прямували через адмінмежу з метою лікування та з метою воз‘єднання сім’ї”, – зазначили в ДПСУ.

Прикордонники нагадали, що контрольні пункти в’їзду-виїзду на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом продовжують працювати в обмеженому режимі та радять громадянам, які планують перетинати адмінмежу з ТОТ АР Крим ознайомитися з законодавством України яке регламентує порядок перетинання КПВВ в період карантину.

Детальніше про проблеми перетину адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом, контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ), дивіться у матеріалі Центру журналистских расследований : “Карантин: як перетнути адмінмежу з Кримом”.

Як раніше повідомлялося, постійний представник президента України в Криму Антон Кориневич закликав співгромадян, які планують перетинати адмінкордон з Кримським півостровом, звертатися до представництва за консультаціями. 0 800 502 192 – безкоштовна «гаряча» лінія ППУ в АРК.

В умовах пандемії коронавірусу та карантину в Україні було обмежено перетин адмінкордону з тимчасово окупованою територією АР Крим. Кабмін своїми рішеннями регламентував, в яких випадках дозволений пропуск через адмінкордон.

Згідно розпоряджень уряду, громадяни України, які зареєстровані в Криму, можуть перетинати адміністративний кордон на в’їзд в Крим без обмежень. Повернутися назад вони зможуть лише у випадку наявності тих самих гуманітарних підстав. Громадяни України, які не мають зареєстрованого місця проживання в Криму, можуть перетинати адміністративний кордон на виїзд з Криму без обмежень, однак в’їзд на окуповану територію буде можливий вже за дозволом голови ДПС і лише у випадку, якщо це зумовлено підставами гуманітарного характеру.

У нормативно-правовій площині питання досі не врегульоване, що таке “підстави гуманітарного характеру”.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.