В Україні можуть запрацювати дитячі садки і готелі: в МОЗ надали роз’яснення

14 Травня 2020, 11:49

На другому етапі розробленого урядом виходу з карантину, який запланований на 22 травня, планується надати дозвіл на проведення спортивних змагань без глядачів, відкриття готелів (без ресторанів, хостели теж не працюватимуть), проведення ЗНО, запуск громадського транспорту, відкриття дошкільних закладів. 

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України, пише сайт ІРС-Генічеськ.

МОЗ наголошує, що всі пом’якшення можливі тільки при суворому дотриманні епідеміологічних правил безпеки.

За даними МОЗ, в Україні за минулу добу зафіксовано 422 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 42 у дітей та 70 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 136 осіб. Вперше за всю пандемію – рекордна кількість хворих одужала: за добу – 427 особи, померли 17 осіб.

Станом на 9:00 14 травня в Україні 16847 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. У Херсонській області 165 випадків.

Нагадаємо, із 12 березня в Україні запроваджено карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

4 травня Кабінет міністрів продовжив дію карантину до 22 травня, але з 11 травня обмеження були послаблені.