США допомогли у забезпеченні доступу українців до електронних послуг

24 Травня 2020, 18:40

Допомога, надана USAID Ukraine – USAID Україна у розробці державної платформи електронних послуг, нині забезпечує українцям доступ до цих послуг з їхніх осель.

Про це повідомили в USAID Ukraine – USAID Україна.

“USAID зробило свій внесок до розробки системи Дія – комплексу електронних адміністративних послуг, який став доступним для користувачів на початку 2020 року. Нині громадяни можуть скористатися Електронним кабінетом водія, аби обміняти водійське посвідчення, чи Електронним кабінетом забудовника для того, щоб отримати дозвіл на будівництво чи перепланування своєї оселі. USAID також сприяло впровадженню електронних послуг, які оптимізують процес отримання ліцензій на ведення підприємницької діяльності – зокрема ліцензій Державної служби безпеки на транспорті, що дозволяють здійснювати комерційні перевезення, або ліцензій на продаж, імпорт чи виробництво медикаментів, які видаються Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками”, – зазначається в повідомленні.

Як писав сайт ІРС-Генічеськмобільний додаток “Дія” – це унікальний проєкт не тільки для України, а й для світу. Адже Україна — четверта країна в Європі та десята у світі, де громадяни мають цифрове посвідчення водія у своєму смартфоні.

6 лютого Міністерство цифрової трансформації України  проводило презентацію мобільного додатку “Дія” . Додаток надає доступ до документів особи в електронному форматі. Додаток можна безкоштовно завантажити на мобільні пристрої (зокрема, на смартфони), що працюють на Android та iOS – з Google Play та App Store відповідно. Авторизуватись у додатку можна за допомогою Privat24 та BankID.