США додатково надали 1 млн. доларів на допомогу Україні в боротьбі з COVID-19

22 Травня 2020, 23:30

Сполучені Штати Америки, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), додатково надали 1 млн. дол. США на допомогу Україні у забезпеченні відповіді на пандемію COVID-19.

Про це повідомили у USAID Ukraine – USAID Україна.

“Ця підтримка, яка буде надана через одну з українських громадських організацій, буде використана для закупівлі товарів у зв’язку з протидією COVID-19, у т.ч. медичного обладнання та матеріалів. На сьогодні, уряд США зголосився виділити загалом 15,5 млн. дол., аби сприяти приборкуванню пандемії COVID-19 в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Загальна вартість допомоги, що її США надали Україні за останні 20 років, складає більше 5 млрд. дол. Вже понад півстоліття, серед усіх країн світу США залишаються найбільшим донором гуманітарної допомоги та допомоги з питань глобальної безпеки у сфері охорони здоров’я. Ми знаходилися на передньому краї боротьбі з лихоманкою Ебола, надавали й продовжуємо надавати допомогу країнам світу у протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу, малярії та іншим інфекційним захворюванням, та візьмемо на себе провідну роль у забезпеченні загальносвітової відповіді на нову коронавірусну хворобу (COVID-19).

https://www.facebook.com/usdos.ukraine/videos/565563530627468/

Від початку спалаху COVID-19, Уряд США вже виділив допомогу вартістю понад 900 млн. дол., спрямовану саме на боротьбу з пандемією. Ці кошти допоможуть врятувати життя людей шляхом розширення заходів з просвіти у сфері громадського здоров’я, забезпечення захисту медичних працівників, зміцнення лабораторної мережі, вдосконалення систем епідемічного нагляду та розбудови потенціалу для швидкого реагування на спалахи інфекційних хвороб у понад 120 країнах різних регіонів світу.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.