Влітку на Херсонщині є висока ймовірність спалаху коронавірусу, – ХОДА (відео)

20 Травня 2020, 23:20

ілюстраційне фото: пляж на Арабатській стрілці, 2019 рік

Влітку на Херсонщині можливий спалах коронавірусу. В обласній адміністрації вже направили пропозиції до уряду, як цьому запобігти.

Про це під час онлайн-брифінгу 20 травня розповів керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, заступник голови Херсонської облдержадміністрації Вадим Чабан, відповідаючи на запитання від сайту ІРС-Генічеськ.

«Так, імпорт захворюваності в Херсонській області можливий, як за рахунок туристів, які будуть приїжджати з інших областей, де ситуація на захворюваність гірша, ніж в Херсонській області, так і за рахунок тимчасових працівників як на сільгоспугіддях, так і в курортній сфері», – зазначив Вадим Чабан.

Для запобігання імовірному спалаху коронавірусу ХОДА вже направило пропозиції до уряду, які можуть зменшити вплив курортного сезону на епідситуацію в області.

Однак поки офіційної відповіді не надійшло, розголошувати всі заходи в адміністрації поки не стали.

Як повідомлялося, раніше ХОДА також направила пакет антикризових рекомендацій до Кабміну щодо підтримки туристичного бізнесу під час пандемії коронавірусу.

Яким очікують сезон-2020 на Херсонщині та як готуються до приїзду відпочивальників на місцях дивіться у сюжеті Центру журналістських розслідувань «Глибоке занурення: коронавірус & херсонські курорти».

20 травня в Україні 19230 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 564 летальні, 5955 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 354 нові випадки.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.