На Херсонщині запрацювали 9 ринків (фото)

01 Травня 2020, 14:29

З 1 травня на Херсонщині запрацювали 9 ринків. Слідкувати за дотриманням на ринках усіх необхідних вимог для роботи в умовах карантину фахівці ГУ Держпродспоживслужби будуть щоденно. 

Про це повідомили в Херсонській облдержадміністрації, пише сайт ІРС-Генічеськ.

фото: ХОДА

“30 квітня ми зв’язались з кожним ринком, який зареєстрований на території області і з’ясували коли і які ринки планують функціонувати. З 1 травня таку можливість і готовність до відкриття заявили 9 ринків на території Херсонської області: три ринки в обласному центрі (Центральний ринок, ринок на Житлоселищі та ринок в Таврійському мікрорайоні, так званий “Три штики”), по одному в Голопристанському та Новотроїцькому районах, по два в Новій Каховці та Олешківському районі. На вході до Центрального ринку проводиться термоскринінг відвідувачів, є антисептики для покупців, дотримання масочного режиму як з боку продавців, так і покупців, встановлені екрани між продавцями та покупцями. Контролери ходять по території ринку та нагадують усім про дотримання дистанції у 1,5-2 метри. Наразі єдине зауваження – у павільйоні, де продають розсаду, продавці не дотримались дистанції та відсутні у них захисні екрани. Зауваження зроблене дирекції ринку, зараз іде усунення недоліків” – зазначив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Тарас Година-Арюпін.

фото: ХОДА

У разі виявлення грубих порушень, фахівці Держпродспоживслужби будуть їх фіксувати і, відповідно до доручення Прем’єр-міністра України, передавати цю інформацію до Нацполіції та органів місцевого самоврядування. І вже вони будуть приймати заходи реагування. Першою вимогою до роботи ринків на час карантину є їх офіційна реєстрація. Наразі таких офіційно зареєстрованих ринків на території Херсонської області 32.

Слідкувати за дотриманням на ринках усіх необхідних вимог для роботи в умовах карантину фахівці ГУ Держпродспоживслужби будуть щоденно. Згідно постанови КМУ No211, на кожному офіційно працюючому агропродовольчому ринку області присутні 2 фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

фото: ХОДА

На Держпродспоживслужбу у відповідності до вимог чинного законодавства в умовах карантину покладено завдання саме контролю за дотриманням вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України. Рішення щодо відкриття чи закриття ринків не віднесено наразі до повноважень служби.

Як повідомлялося, раніше голова ХОДА Юрій Гусєв проінформував, що в Херсонській області відновлять роботу продовольчих ринків, з урахуванням тих рішень, які прийматиме Кабмін.

Кабінет Міністрів на засіданні в середу, 29 квітня, ухвалив рішення про відкриття продовольчих ринків, що має регламентуватися чіткими санітарними нормами.Основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог.

На позачерговому засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС 29 квітня було прийняте рішення, що 11 агропродовольчих ринків запрацюють у тестовому режимі вже з 30 квітня.

Нагадаємо: