На Арабатці обурені: про закриття треба повідомляти заздалегідь

01 Травня 2020, 12:01

У п’ятницю, 1 травня біля Арабатської Стрілки встановили блокпости: не пропускають громадян, які не мають місцевої реєстрації. У місцевій владі порадили обласній попереджати про запровадження таких заходів заздалегідь.

“Як стало відомо нещодавно, Херсонська обласна державна адміністрація прийняла рішення з метою запобігання появи та розповсюдження COVID – 19 обмежити в’їзд на територію Арабатської Стрілки людей, які не мають місцевої реєстрації”, – йдеться у повідомленні Щасливцевської сільської ради, пише сайт ІРС-Генічеськ.

Обмеження діятимуть в період з 6 год.00 хв. 1 травня по 6 год.00 хв. 4 травня.
“Власникам готелів та домоволодінь просимо попередити відпочиваючих , які мали намір в цей період приїхати на Арабатську Стрілку про неможливість потрапляння до місця призначення через запобіжні заходи. А до Херсонської обласної державної адміністрації прохання, заздалегідь попереджати про запобіжні міри такого масштабу”, – зазначили в сільраді.

На сторінках Херсонської облдержадміністрації заздалегідь повідомлялося про додаткові обмежувальні заходи, які запроваджуються в населених пунктах області, однак у переліку не було Арабатської Стрілки. В поліції також інформували про посилення контролю за карантинними обмеженнями  в курортних Садовському та Голопристанському районах тощо. Однак в офіційних повідомленнях не йшлося про закриття на в’їзд Арабатської Стрілки.

Обурення такими обмеженнями висловлюють і користувачі соціальних мереж:

Як повідомлялося раніше, у Херсонській області зафіксували 9 нових випадків коронавірусу.

Станом на 9:00 1 травня в Україні 10861 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 272 летальні, 1413 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 455 нових випадків.

Нагадаємо: