На Арабатській Стрілці готуються до суду: хочуть окрему ОТГ

08 Травня 2020, 11:21

На Арабатській Стрілці готують документи для зверння до суду, а також листи до українських високопосадовців із закликом переглянути перспективний план формування громад Херсонщини, пропозицій асоціацій громад України та бажання громад Арабатки об’єднатися в одну ОТГ.

Про це розповів Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко під час онлайнконференції медіа-центру IPC-Генічеськ 7 травня.

За його словами, при затвердженні перспективного плану Кабмін згідно регламенту зобов’язаний був врахувати зауваження асоціацій, але цього не зробив. Через те Щасливцевська сільська рада планує оскаржити ухвалення перспективного плану формування територій громад, який не передбачає створення ОТГ на Арабатській Стрілці.

Крім того, сільський голова звернувся до президента України Володимира Зеленського (на відео 3.50) з проханням почути жителів Арабатської Стрілки, які прагнуть створити свою об’єднану територіальну громаду, та гарантувати право на добровільне об’єднання.

«Прошу пана президента втрутитися, почути нас і гарантувати наше право на добровільне об’єднання», – наголосив сільський голова під час онлайнконференції.

Як повідомлялося раніше, уряд затвердив перспективний план формування територій громад на Херсонщині, в якому передбачається створення однієї об’єднаної територіальної громади в Генічеському районі.

Онлайнконференція відбулась завдяки спільному проєкту між Інформаційним пресцентром та міжнародною організацією Internews. Вона впроваджує «Медійну програму в Україні» за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Ця програма зміцнює українські медіа та розширює доступ до якісної інформації.