Хаб на КПВВ «Чонгар» планують збудувати вже восени (відео)

05 Травня 2020, 17:37

Хаб на КПВВ «Чонгар» буде збудовано вже восени.

Про це повідомив представник компанії Socar Сергій Коленченко на КПВВ «Чонгар» за підсумками підписання 5 травня відповідного меморандуму про співпрацю з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерством інфраструктури України, Херсонською обласною державною адміністрацією, а також АТ «Укрзалізниця».

«Після завершення всіх юридичних тонкощів переговорів ми визначимо остаточний бюджет, який ми повинні інвестувати, і після цього протягом 4-6 місяців проєкт буде побудовано», – зазначив Сергій Коленченко.

https://www.facebook.com/khoda.gov.ua/videos/1132786267120565/

Як наголосили в облдержадміністрації, цей проєкт реалізується без залучення коштів платників податків, а із залученням коштів інвесторів.

Меморандум щодо хабу підписано між: Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерством інфраструктури України, Херсонською обласною державною адміністрацією, АТ «Укрзалізниця», ТОВ «Сокар Енерджі Україна». 

на КПВВ “Чонгар” 5 травня, фото ХОДА

Віце-прем’єр-міністр України, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков зазначив: «Це хороший приклад спільних дій, коли є соціально відповідальний бізнес, це компанія Сокар, яка готова допомогти, а також інтерес місцевої влади, яка хоче реалізувати всі потреби людей. Адже для українців, що проживають на тимчасово окупованій території, важливо повертатись додому. Тому, коли вони сюди приходять, мають відчувати, що вони вдома».

«3 2017 року точилися розмови навколо важливості будівництва КПВВ «Чонгар» на адмінмежі з Кримом. Спільними зусиллями з Укрзалізницею проєкт був реалізований у рекордні терміни – всього за 2 місяці. І вже працює з листопада минулого року. Сьогодні разом з колегами ми підписали меморандум про співробітництво. На КПВВ «Чонгар» буде забезпечено можливість зручного та швидкого отримання необхідних послуг українцями. Росія як країна-агресор захоплює силою, а ми повертаємо людей турботою. Бо ми – держава для людей», – зауважив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

на КПВВ “Чонгар” 5 травня, фото ХОДА

У свою чергу голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв зазначив, що реалізація такого проєкту в Херсонській області є “ще одним кроком назустріч нашим громадянам, які живуть на тимчасово окупованій території АР Крим”.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський раніше повідомляв, що за один рік на адмінкордоні з Кримом побудують хаб.

15 листопада на адмінкордоні з Кримом відкрили КПВВ “Каланчак” та “Чонгар” після реконструкції.