DOBRE на Херсонщині допомагає замінити водопровід в Присиваській ОТГ (відео)

05 Травня 2020, 22:43

За допомогою програми USAID DOBRE в селі Григорівка Присиваської ОТГ замінюють водопровід. Найближчого тижня вже підключатимуть абонентів і запустять першу ділянку.

Про це розповів під час онлайнконференції МЦ ІРС-Генічеськ голова Григорівської сільської ради Присиваської ОТГ Сергій Кліщевський.

https://www.facebook.com/IPC.Genichesk/videos/1403372423183633/

Цього року громада отримала від програми DOBRE обладнання та матеріали на загальну суму 1 531 695 гривень.
Заступниця сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Таміла Зозулінська розповіла про реалізовані проєкти в рамках програми USAID DOBRE, а також про те, що найбільше всього вразило та зап’яталося під час поїздки представників громади до Сполучених Штатів Америки.

Нагадаємо:

DOBRE – Децентралізація приносить кращі результати та ефективність – це програма, яка шляхом надання технічної та фінансової підтримки створить умови у 75 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) України для покращення управління ресурсами, підвищення якості комунальних послуг, стимулювання місцевої економіки та долучення громадян до розбудови своїх громад. DOBRE посилюватиме місцеве самоврядування, поглиблюватиме демократію, сприятиме процвітанню та стабільності громад та поширюватиме досвід ОТГ серед інших громад для заохочення нових об’єднань.

Програма фінансується Агенством США з міжнародного розвитку та виконується Американсько-українсько-польським консорціумом під управлінням Глобал Ком’юнітіз. Партнерами програми є: Український Кризовий Медіа Центр (УКМЦ), SocialBoost, Фундація Підтримки Місцевої Демократії, Польща (FSLD), Малопольска Школа Державного Управління при Краківському Університеті Економіки (MSAP/UEK), Національний Демократичний Інститут (NDI).

DOBRE має дві основних цілі: підтримка доброї практики місцевого самоврядування в ОТГ та допомога громадянам та громадянському суспільству в конструктивній взаємодії з органами врядування та формуванні вимог щодо прозорості та послуг.

Агентство США з міжнародного розвитку (англ. United States Agency for International Development, USAID) — незалежне агентство федерального уряду США.

Затверджена USAID Стратегія співпраці з Україною з питань розвитку у 2019-2024 рр.  у якості першочергових виокремлює такі питання, як антикорупційна діяльність, протидія впливу російської агресії, а також сприяння економічному розвитку та енергетичній незалежності країни.   Окрім того, USAID і далі підтримуватиме заходи зі зміцнення демократії та досконалих механізмів врядування, поліпшення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у Східній Україні.

Починаючи з 1992 року, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку USAID, складає понад 3 млрд. дол. США.