Херсонщині виділили сто мільйонів гривень для допомоги по частковому безробіттю під час карантину (відео)

04 Травня 2020, 20:14

Херсонській області виділили сто мільйонів гривень на допомогу по частковому безробіттю на період карантину. 

Про це повідомив голова Генічеської районної державної адміністрації Андрій Онищенко під час онлайнконференції 4 травня, пише сайт ІРС-Генічеськ.

«Думаю, це не остаточна сума, ще будуть виділені кошти. Центр зайнятості працюватиме окремо з кожним роботодавцем, кожним працівником, щоб люди могли отримати цю грошову допомогу», – зазначив він.

Під час онлайнконференції представниці Генічеського центру зайнятості розповіли, як подати заявку на отримання допомоги.

Постановою Кабміну № 306 визначено порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

Допомога по частковому безробіттю на період карантину надається міськими, районними і міськрайонними центрами зайнятості та філіями регіональних центрів зайнятості роботодавцям із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва для виплати допомоги працівникам у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) діяльності внаслідок  карантину.

На сайті центру зайнятості описується покрокова інструкція щодо отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

У свою чергу, перший заступник голови РДА Дмитро Такаджи проіфнормував, що виділено з державного бюджету кошти також на підтримку сільгоспвиробників, які займаються тваринництвом, які придбали сільгосптехніку, на підтримку фермерського господарства. На сайті місцевої адміністрації буде розміщена інформація, які необхідно подати документи, щоб отримати цю допомогу.

Як повідомлялося, 4 травня в Україні 12331 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 303 летальні, 1619 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 418 нових випадків.

У Херсонській області 139 лабораторно підтверджених випадків на коронавірус. З них 52 людини одужали, два летальні випадки.

Нагадаємо: