Жителів Малих Копаней через гучномовці закликають залишатися вдома (відео)

02 Квітня 2020, 20:33

У селі Малі Копани посилили карантинні заходи у зв’язку з виявленим випадком коронавірусу в місцевої мешканки.

Про це повідомив голова Херсонської ХОДА Юрій Гусєв в ефірі телеканалу UA: ХЕРСОН 2 квітня, пише сайт ІРС-Генічеськ.

Він підтвердив, що один з трьох нових випадків коронавірусу, про які повідомлялося раніше, зафіксований у жительниці села Малі Копани Голопристанського району.

За його словами, зараз головним реагування на випадок є встановлення кола осіб, з якими контактувала хвора людина, а також проведення дезінфекції вулиць, зупинок громадського транспорту тощо.

Тим часом посилення карантину активно обговорюють користувачі Фейсбуку у місцевому пабліку “Цікаво про Малі Копани“. У групі розміщено відео, як місцевих мешканців інформують про умови карантину з гучномовців.

https://www.facebook.com/100041674880922/videos/296291348436692/

Як повідомлялося раніше, Голопристанський міський голова Олександр Бабич підтвердив випадок інфікування коронавірусом в Голопристанському районі, але проінформував, що хвора людина мешкає не в райцентрі, а в іншому населеному пункті за 25 кілометрів від міста. (Приблизно в 27-ми кілометрах знаходиться село Малі Копани)

За його інформацією, там уже проводять дезінфекцію та обмежують пересування місцевих мешканців. Хвора на коронавірус наразі перебуває у Голопристанській районній лікарні.

Увечері першого квітня голова ХОДА Юрій Гусєв повідомив про три нові випадки коронавірусу в області.

Депутат Херсонської обласної ради Сергій Рибалко заявив, що по одному випадку COVID-19 було зафіксовано у Голій Пристані та посмертно у місті Олешки. За словами Сергія Рибалки, у Голій Пристані захворіла дружина священнослужителя, а в Олешках – медпрацівник.

Заступник мера Херсона згодом проінформував, що один випадок зараження новим коронавірусом зафіксували й у Херсоні. Місто закрили на карантин.

Олешківський міський голова Дмитро Воронов підтвердив інформацію про зафіксований в місті випадок коронарівусу та повідомив про встановлення блокпостів.

Перший лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції у Херсонській області був зафіксований у місті Генічеськ. У місті Генічеськ та Генічеському районі припинено рух громадського транспорту. На в’їзді-виїзді з міста Генічеськ встановили три блокпости, проводять дезінфекцію багатоповерхових будинків. 

На Херсонщині розгорнуто 10 тимчасових пунктів скринінгового медичного сортування хворих на COVID-19. Базові пункти включають: надання медичної маски пацієнту та його супровід; безконтактне вимірювання температури тіла пацієнта; короткий збір анамнезу на виявлення респіраторних симптомів (кашель, нежить, задишка тощо).

За даними МОЗ, станом на 10:00 2 квітня в Україні 804 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 20 летальних, 13 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 135 нових випадків.

За офіційною інформацією, у світі зафіксовано більше 950 тисяч випадків інфікування новим коронавірусом, з них понад 48 тисяч летальних, більше 200 тисяч людей одужали.

Нагадаємо:

Читати новину російською.