За добу на Херсонщині виявили 7 нових випадків COVID-19 (відео)

14 Квітня 2020, 21:56

За добу на Херсонщині виявлено 7 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Загалом в області 41 випадок COVID-19, у тому числі одне одужання у Генічеському районі та один летальний випадок в Олешківському.

Про це повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв, пише сайт ІРС-Генічеськ.

https://www.facebook.com/Husyev/videos/2949849088391574/

“Всі інфіковані раніше контактували з хворими на COVID-19, вони є мешканцями села Ліві Солонці, що в Олешківському районі. Це родина з п’яти осіб та ще одна – з двох. 6 хворих знаходяться на самоізоляції. Почуваються добре, скарг немає. За ними встановлено щоденний медико-санітарний нагляд. Одна людина госпіталізована у лікарню. Стан її задовільний. Підключення до кисневого та ШВЛ- апаратів не потребує”, – розповів Юрій Гусєв.

За його словами, вже встановлено коло контактних осіб, яких буде перевірено методом ПЛР.

Наразі область має 380 тест-систем для проведення ПЛР-тестування. Сьогодні отримали додаткову поставку. За минулу добу силами ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в області здійснено дезінфекцію 98 об’єктів соціальної сфери та 129 км доріг у м. Херсоні та області.

Як повідомлялося, станом на вечір 13 квітня в області були зафіксовані 34 лабораторно підтверджені випадки коронавірусу.

14 квітня в Україні 3372 лабораторно підтверджені випадків COVID-19, з них 98 летальних, 119 пацієнтів одужали.

Відстежувати поширення захворюваності на COVID-19 на Херсонщині за допомогою електронної мапи.

Нагадаємо: