Як влада може підтримувати місцевий бізнес під час та після карантину, – обговорять на онлайн-конференції програми DOBRE

27 Квітня 2020, 01:52

Відновлення місцевої економіки. Як державна та місцева влада можуть підтримувати місцевий бізнес під час та після карантину. Такі питання обговорюватимуть пі час онлайн-конференції програми DOBRE.

Онлайн-конференція розпочнеться об 11 годині у вівторок, 28 квітня, пише сайт ІРС-Генічеськ з посиланням на інформацію організаторів.

У програмі заходу зазначається, що у заході братимуть участь представники органів центральної влади, місцевого самоврядування, бізнесу з України та зарубіжних країн. Учасники обговорять ініціативи, які допоможуть підтримати місцеву економіку під час карантину та відновити економічні втрати після пандемії COVID-19. Конференція сприятиме обміну досвідом та знаннями і стане платформою для комунікації усіх зацікавлених сторін.

Основні теми для обговорення: що може зробити держава для підтримки місцевого бізнесу внаслідок пандемії COVID-19; як громади та місцевий бізнес адаптуються умов до карантину та його наслідків; приклади з України та інших країн; як місцева влада може допомогти бізнесу у громадах.

Конференцію організовує програма Агентства США з міжнародного розвитку USAID “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE) за сприяння європейського відділення Міжнародної Асоціації менеджерів міст ICMA Europe, польської Фундації розвитку місцевої демократії, програми “U-LEAD з Європою” та шведсько-українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні” SKL International.

Онлайн-конференція транслюватиметься на Facebook-сторінках Програми DOBREДецентралізація та Українського кризового медіа-центру, а також Youtube-каналах #DOBREпрактики та Ukraine Crisis Media Center (українською та англійською мовами).

У коментарях під трансляцією глядачі зможуть поставити запитання до спікерів. Також запитання можна надсилати завчасно на електронну пошту dobreucmc@gmail.com та у повідомлення сторінки програми DOBRE у Facebook.

Нагадаємо, програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. До консорціуму виконавців програми DOBRE, на чолі з Global Communities, входять: Український кризовий медіа-центр, Social Boost, Фундація підтримки місцевої демократії (FSLD/FRDL), Малопольська школа державного управління при Краківському університеті економіки (MSAP/UEK), Польща, Національний Демократичний Інститут (NDI).

Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.

Нагадаємо: