В Олешках підтвердили випадок коронавірусу: встановлюють блокпости

02 Квітня 2020, 02:09

Олешківський міський голова Дмитро Воронов підтвердив інформацію про зафіксований в місті випадок коронарівусу. Місцева влада відреагує встановленням блокпостів та жорсткими діями щодо порушників режиму карантину.

Про це Дмитро Воронов написав на своїй сторінці у Фейсбуці, повідомляє сайт ІРС-Генічеськ.

“В Олешках лабораторно підтверджено смерть від коронавірусу. Мовчав раніше, адже було прийнято рішення дочекатись офіційної інформації кризовим штабом. Скільки серед нас тих, в кого його просто не виявили? Скільки тих, хто переносить в легкій формі? Все ще вважаєте це жартами? Залишайся вдома, захисти себе та інших! Боротьба за життя триває”, – зазначив він.

Також мер міста наголосив на посиленні контролю за дотриманням карантину в Олешках.

“Завтра на нас чекають більш жорсткі дії щодо порушників режиму карантину: блокпости, патрулі по дитячих та спортивних майданчиках, тощо. Працюємо у посиленому режимі, на всіх рівнях. Повірте, робимо все, що є в наших силах. Але, перемога над підступною хворобою залежить від кожного. Від тебе також! Залишайтесь вдома, мийте руки частіше, носіть маску, не виходьте без нагальної потреби”, – закликав Дмитро Воронов.

Як повідомлялося, ввечері 1 квітня голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв проінформував про виявлення на Херсонщині трьох нових лабораторно підтверджених випадків коронавірусу: один з цих випадків виявився летальним.

У свою чергу, депутат Херсонської обласної ради Сергій Рибалко у своєму відеозверненні у Фейсбуці уточнив, що один з випадків був зафіксований у Голій Пристані, інший вже посмертно – в Олешках. Підтвердження з інших джерел щодо випадків у Голій Пристані та Олешках не надходило. Згодом перший заступник мера Херсона Ігор Козаков повідомив, що третій випадок було виявлено у місті Херсон.

Перший лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції у Херсонській області був зафіксований у місті Генічеськ. У місті Генічеськ та Генічеському районі припинено рух громадського транспорту. На в’їзді-виїзді з міста Генічеськ встановили три блокпости, проводять дезінфекцію багатоповерхових будинків. 

На Херсонщині розгорнуто 10 тимчасових пунктів скринінгового медичного сортування хворих на COVID-19. Базові пункти включають: надання медичної маски пацієнту та його супровід; безконтактне вимірювання температури тіла пацієнта; короткий збір анамнезу на виявлення респіраторних симптомів (кашель, нежить, задишка тощо).

Станом на 22:00 1 квітня в Україні зафіксовано 794 випадки COVID-19, з них 20 летальних, 13 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Нагадаємо:

Читати новину російською.