У Херсонській області три нових випадки COVID-19: один летальний (відео, оновлено)

01 Квітня 2020, 22:41

У Херсонській області три нові лабораторно підтверджені випадки коронавірусу: один з цих випадків виявився летальним.

Про це повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв під час відеозвернення, опублікованого у Фейсбуці, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Це означає, що боротьба продовжується, і перемога в цій боротьбі залежить від кожного з нас. Найперше – від медиків, які знаходяться на фронті цієї війни проти коронавірусу, кожен день захищаючи нас від можливого розповсюдження цієї страшної хвороби. Сьогодні я хочу звернутись до кожного, попросити кожного з вас. Залишайтесь вдома, користуйтесь рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я, зберігайте своє життя і своїх рідних”, – наголосив очільник ХОДА.

https://www.facebook.com/Husyev/videos/528092911222311/

За його словами, хвора в Генічеську, у якій раніше виявили коронавірус, має позитивну динаміку.
“Ми отримали значну частину допомоги від президента України Володимира Зеленського, від підприємців і бізнесменів. І ця допомога буде лише зростати, але перемога в цій боротьбі сьогодні залежить від кожного. Тож залишайтесь вдома, виконуйте рекомендації Міністерства охорони здоров’я України. Ми маємо об’єднатись заради спільної перемоги, ставши згуртованішими та сильнішими!”, – закликав Юрій Гусєв.

Деталей щодо виявлених випадків очільник ХОДА не уточнив.

Голова Генічеської райдержадміністрації проінформував сайт ІРС-Генічеськ, що станом на вечір першого квітня в Генічеському районі нових випадків, ніж зафіксованого раніше, інфікування коронавірусом не виявлено.

У свою чергу, депутат Херсонської обласної ради Сергій Рибалко у своєму відеозверненні у Фейсбуці повідомив, що один з випадків був зафіксований у Голій Пристані, інший вже посмертно – в Олешках.

https://www.facebook.com/rybalko.serhiy/videos/249368983120394/

Підтверджень з інших джерел щодо випадків у Голій Пристані та Олешках наразі немає.

Згодом було повідомлено, що один випадок коронавірусу було виявлено у місті Херсон.

Пізніше Олешківський міський голова підтвердив інформацію про виявлений випадок у місті.

За даними Центру громадського здоров’я МОЗ, станом на 22:00 1 квітня в Україні 794 лабораторно підтверджені ПЛР-дослідженнямвипадки COVID-19, з них 20 летальних. Загалом 13 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Як повідомлялося раніше, перший лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції у Херсонській області виявили в місті Генічеськ. У місті Генічеськ та Генічеському районі припинено рух громадського транспорту. На в’їзді-виїзді з міста Генічеськ встановили три блокпости, проводять дезінфекцію багатоповерхових будинків. 

На Херсонщині розгорнуто 10 тимчасових пунктів скринінгового медичного сортування хворих на COVID-19. Базові пункти включають: надання медичної маски пацієнту та його супровід; безконтактне вимірювання температури тіла пацієнта; короткий збір анамнезу на виявлення респіраторних симптомів (кашель, нежить, задишка тощо).

Нагадаємо:

Читати новину російською.