У Херсонській області ще дві людини заразилися новим коронавірусом

21 Квітня 2020, 21:01

Протягом минулої доби на Херсонщині виявили два нових випадки COVID-19. Станом на 21 квітня за весь час боротьби з поширенням короновірусу в Херсонській області вже зафіксовано 72 лабораторно підтверджених випадків.

Про це повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Впродовж останньої доби виявлено 2 нових випадки у місті Херсон: жінка 66 років; чоловік 75 років. Хворі вже знаходились у стаціонарах медичних закладів Херсонщини з діагнозом пневмонія. Їх було додатково обстежено методом ПЛР, завдяки чому і вдалось виявити коронавірус. Зараз стан пацієнтів важкий. Їх було госпіталізовано до Херсонської обласної інфекційної лікарні. Вони отримують кисень, підключення до апарату ШВЛ не потребують. Наразі встановлюється коло контактних осіб та медичних працівників для проведення ПЛР досліджень”, – розповів очільник ХОДА.

Також він проінформував, що чотири особи одужали протягом останньої доби. Всі перебували на самоізоляції під постійним медико-санітарним наглядом. Вони контактували із раніше виявленими хворими на COVID-19. Дві особи з Олешківського району, 1 з яких медичний працівник; дві особи з Херсону, серед яких одна дитина.

“Шановні мешканці Херсонської області! Нагадуємо, що більшість випадків захворювання на COVID-19 в нашій області виникли із-за контакту з хворими на коронавірус людьми, тож просимо вас дотримуватись всіх умов карантину, рекомендацій Міністерство охорони здоров’я України та правил особистої гігієни”, – закликав Юрій Гусєв.

Деякі обмежувальні карантинні заходи будуть продовжені. На час поминальних днів – з 20 квітня до 03 травня – кладовища в області закриті для відвідування громадянами та проведення поминальних заходів. Дозволяється тільки проведення обрядів поховань із дотриманням заходів особистої безпеки та за наявності засобів захисту.

Наразі в області у наявності 5 568 тест-систем для проведення першого та другого етапів ПЛР для виявлення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

За даними голови ХОДА, триває робота Антикризового штабу Херсонської області. Залучається допомога від меценатів, благодійників та громадських організацій. 19 млн 020 тис. грн вже зібрано за підтримки великого, середнього та малого бізнесу. З них 3 млн 540 тис. грн залучено у вигляді продовольчого забезпечення та засобів індивідуального захисту для незахищених верств населення. Роздано 2 668 продуктових пакетів для малозабезпечених верств населення.

Також протягом минулої доби надійшло: 2 648 респіраторів та медичних масок; 286 медичних халатів; 8 000 медичних рукавичок; 1 051 захисні окуляри; 70 літрів дезінфікуючих засобів.

Відстежувати поширення захворюваності на COVID-19 на Херсонщині можна за допомогою електронної мапи.

Як раніше повідомлялося, станом на 20 квітня в Херсонській області 70 лабораторно підтверджених випадків на коронавірус. З них повне одужання у 6 людей та один летальний випадок.

Станом на 9:00 21 квітня в Україні 6125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 161 летальний, 367 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 415 нових випадків.

Уряд Сполучених Штатів Америки виділив 9,1 млн. доларів США на медичну та гуманітарну допомогу аби обмежити розповсюдження COVID-19 в Україні.

Нагадаємо: