У Херсонській області 7 нових випадків зараження коронавірусом

18 Квітня 2020, 22:15

На Херсонщині протягом доби виявлено 7 нових випадків зараження коронавірусом. Всі інфіковані контактували із раніше виявленими хворими на COVID-19. Наразі в області 63 лабораторно підтверджених випадки COVID-19.

Про це увечері 18 квітня повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Це дві жінки медпрацівниці з міста Олешки – 58 та 48 років. Стан хворих задовільний, підключення до апаратів ШВЛ не потребують, перебувають на самоізоляції. За ними встановлений постійний медико-санітарний нагляд. Чотири людини з міста Олешки: 24-річна жінка; жінка 64 роки; жінка 39 років. Всі вони в задовільному стані, перебувають на самоізоляції. За ними встановлений постійний медико-санітарний нагляд. 57-річний чоловік знаходиться в лікарні, його стан задовільний, підключення до апарату ШВЛ не потребує. А також 58-річний чоловік з с. Ліві Солонці”, – уточнив Юрій Гусєв.

У Херсонській облдержадміністрації закликали жителів Херсонщини дотримуватися карантинних обмежень і рекомендацій Міністерство охорони здоров’я України та поставитись з розумінням до заходів, які плануються на свята й пропонували усім святкувати #ВеликденьВдома, долучаючись до богослужінь через прямі трансляції на загальнонаціональних та регіональних телеканалах.

Як повідомлялося раніше, регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про закриття міст Олешки та Генічеськ, а також селищ Малі Копані і Ліві Солонці. У вказаних населених пунктах вирішено ввести додаткові обмежувальні заходи з недопущення поширення коронавірусної хвороби, адже саме там зафіксовано збільшення кількості хворих на коронавірус.

18 квітня в Україні 5106 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 133 летальні, 275 пацієнтів одужали. Станом на ранок 18 квітня у Херсонській області — 56 випадків.

Два нові випадки інфікування коронавірусом виявили нещодавно у Генічеську: заразилися медик і співробітник Генічеської райдержадміністрації.

Уряд Сполучених Штатів Америки виділив 9,1 млн. доларів США на медичну та гуманітарну допомогу аби обмежити розповсюдження COVID-19 в Україні.

Нагадаємо: