У Генічеському районному бюджеті передбачили кошти на лікування медиків від коронавірусу

08 Квітня 2020, 19:21

Фото IPC-Херсон

В районному бюджеті передбачили 200 тисяч гривень на допомогу медикам у випадку їх захворювання на коронавірусну інфекцію (по 3000 гривень кожному на лікування).

Таке рішення було ухвалене на позачерговій сесії Генічеської райради 8 квітня, повідомив Андрій Євстратов.

“Прийнято важливі рішення щодо підтримки та фінансування різних галузей. У тому числі передано 380 тисяч гривень службі екстреної медичної допомоги – це кошти від міської та сільських рад району. В районному бюджеті передбачили 200 тисяч гривень на допомогу медикам у випадку їх захворювання на коронавірусну інфекцію (по 3000 гривень кожному на лікування). Надали фінансову підтримку правоохоронним органам та рятувальникам”, – зазначив Андрій Євстратов.

У райраді наголосили, що станом на ранок 08 квітня у Генічеському районі не зафіксовано нових випадків COVID-19. Хвора особа, яка була госпіталізована, одужала. Проводиться щоденний моніторинг осіб, які знаходяться на самоізоляції, їх стан задовільний.

В центрі первинної медико-санітарної допомоги на обліку та лікуванні з діагнозами ГРВІ та бронхіт перебувають:
— діти до 18 років – 4 осіб; — до 50 років – 9 осіб. Кількість хворих на гострі респіраторні захворювання в районі зменшується, епідеміологічний поріг є набагато нижчим ніж в середньому по країні.

Генічеська ЦРЛ працює у режимі екстреної госпіталізації. На територій ЦРЛ введено жорсткий карантинний режим, в’їзд транспорту на територію обмежено.

Як повідомлялося, раніше з районного бюджету були виділені кошти на придбання засобів захисту для медиків тощо. Однак головний лікар Генічеської центральної районної лікарні Ельдар Фетієв інформував, що при наявності коштів ніде купити необхідне. Ельдар Фетієв розповідав, що до спалаху коронавирусу в регіоні лікарня недостатньо підготовлена.

Нагадаємо: