Ситуацію в закритій на карантин Каховці контролюватимуть Covid-патрулі

28 Квітня 2020, 23:25

Каховку, де виник найбільший за обсягами спалах коронавірусу на території Херсонської області, закривають на карантин. Правоохоронці організовують цілодобове патрулювання.

Про це повідомили в поліції Херсонської області, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Сьогодні регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення про закриття м. Каховка на карантин. У місті виявлені 22 лабораторно підтверджені випадки COVID-19. Тому з 29 квітня на території міста проводитимуться тимчасові обмеження та додаткові дезінфікуючі заходи з недопущення поширення коронавірусної хвороби”, – зазначили в поліції.

Починаючи з 08:00 години 29 квітня і до 06:00 години 4 травня місто Каховка буде закрито на в’їзд-виїзд, а саме в’їзд дозволяється лише громадянам, зареєстрованим в м. Каховка та автотранспорту спеціальних рейсів, що забезпечує перевезення співробітників об’єктів критичної інфраструктури.

У місті будуть встановлені карантинні мобільні блокпости на 3 км автодороги Т-2214 (район АЗС «КТК») та по вул. Мелітопольська 1а, а також обмежений рух та перекритті дороги бетонними блоками.

Поліція Херсонщини просить з порозумінням поставитись до необхідних тимчасових обмежень та не наражати себе й інших на небезпеку. “Також звертаємо увагу, що правоохоронці контролюватимуть дотримання громадянами карантинних заходів, шляхом цілодобового патрулювання. Просимо місцевих жителів не панікувати, а дослухатися до порад та залишатись вдома”, – наголосили у поліції Херсонщини.

У свою чергу, мер Каховки Андрій Дяченко проінформував, що з 13.00 год. 29 квітня до 06.00 год. 04 травня буде введено режим обмеженого перебування людей в громадських місцях. Контролюватимуть ситуацію Covid-патрулі, до яких додатково приєднаються 40 співробітників поліції та Нацгвардії, що прибудуть до міста.

“У зв’язку з цим наполегливо прошу вас залишати свої домівки тільки у разі крайньої необхідності (аптеки, продуктові магазини). Продовжимо дезінфекцію вулиць, місць масового скупчення людей. Місця проживання інфікованих осіб також оброблятимуться спецрозчинами. Буде встановлено додатковий контроль за інфікованими особами, у тому числі шляхом мобільного застосунку «Дій вдома», та проведено повторне тестування на коронавірус. Соціальні служби міста забезпечать цих осіб усім необхідним під час їхнього перебування на самоізоляції. Систематично проводитимемо контроль за роботою торговельних об’єктів міста на предмет дотримання карантинних обмежень”, – зазначив міський голова.

Як повідомлялося раніше, за добу у Каховці виявлено 22 випадки COVID-19. Загалом у Херсонській області вже 111 людей заразилися коронавірусом.

Станом на 9:00 28 квітня в Україні 9410 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 239 летальних, 992 пацієнти одужали.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.