Суд зобов’язав жителя Херсонщини сплатити 17 тисяч гривень за порушення правил карантину

20 Квітня 2020, 20:29

На Херсонщині суд оштрафував чоловіка за те, що був на вулиці без маски. Суд акцентував увагу на тому, що незнання законів не звільняє від відповідальності.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на постанову Цюрупинського районного суду Херсонської області від 14 квітня 2020 року.

За матеріалами провадження, чоловік знаходився вранці 6 квітня біля центральної площі в місті Олешки біля без засобів індивідуального захисту – маски чи респіратора, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 44-3 КУпАП. Провину чоловік визнав. Засідання відбувалося без його присутності.

У матеріалах провадження були також фотодокази провини чоловіка. Суд акцентував увагу на тому, що незнання законів не звільняє від відповідальності.

Суддя В’ячеслав Бойко призначив покарання чоловіку у вигляді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень. Постанову ще можна оскаржити в апеляції.

Як повідомлялося раніше, 20 квітня в Україні 5710 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 151 летальний, 359 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 261 новий випадок.

У Херсонській області станом на 20 квітня зафіксовано 63 випадків, виявлених раніше.

В Олешківському районі Херсонщини зафіксовано 44 випадків COVID-19, один з них летальний.

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Херсонщини прийняла рішення про закриття міст Олешки та Генічеськ, а також селищ Малі Копані і Ліві Солонці. У вказаних населених пунктах вирішено ввести додаткові обмежувальні заходи з недопущення поширення коронавірусної хвороби, адже саме там зафіксовано збільшення кількості хворих на коронавірус.

Два нові випадки інфікування коронавірусом виявили нещодавно у Генічеську: заразилися медик і співробітник Генічеської райдержадміністрації.

Нагадаємо: