Стосовно мітингу аграріїв Херсонщини на Антонівському мосту відкрили два кримінальні провадження

29 Квітня 2020, 19:42

Фото: Facebook-сторінка Яніни Лебедєвої

Стосовно подій на мітингу аграріїв Херсонщини на Антонівському мосту 26 квітня відкрито два кримінальні провадження.

Про це розповіла керівниця відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Херсонській області Тетяна Пшонь під час онлайнконференції медіа-центру ІРС-Генічеськ 29 квітня.
“Внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань. Порушено два кримінальні провадження. Поки що за фактом, особи поки що не притягалися до кримінальної відповідальності, оскільки встановлюються організатори цих акцій. Перший факт – це перекриття доріг, стаття 279 ККУ, проводяться першочергові слідчі дії, допити, встановлюються особи. Крім того внесена стаття 325, поширення вірусних інфекцій. Вона порушена за фактом, адже під час карантину заборонено проведення будь-яких масових зібрань, акцій або мітингів. У разі підтвердження будь-якого випадку захворювання у тих, хто був присутній на мітингу, тоді вже буде проводитися розслідування”, – зазначила спікерка Херсонського главку поліції.
Крім того, на осіб, які організовували та були на мітингу, складатимуть адмінпротоколи за порушення правил карантину.

https://www.facebook.com/IPC.Genichesk/videos/230766234874865/

Як повідомлялося раніше, у неділю, 26 квітня, на Херсонщині проходив мітинг місцевих аграріїв за відкриття ринків. Мітингувальники ходили по пішохідному переходу на Антонівському мосту біля Херсона, тим самим перекривши рух транспорту.

У поліції вирішували питання щодо кваліфікації дій мітингувальників на Антонівському мосту в Херсонській області. Крім складення протоколів про адміністративне правопорушення, повідомили про імовірність відкриття кримінальних проваджень.

Нагадаємо: