СБУ: На Херсонщині посадовці лікарні розікрали на закупівлі масок та халатів понад 100 тисяч гривень

27 Квітня 2020, 00:45

Служба безпеки України викрила схему розкрадання державних коштів, виділених медичним закладам на боротьбу з пандемією коронавірусу (COVID-19) на території Херсонської області. Посадовці районної лікарні уклали договір з комерсантами на придбання засобів медичного захисту за значно завищеною ціною.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

“За попередніми даними слідства, посадовці одного з районних центрів первинної медико-санітарної допомоги розробили механізм привласнення грошей, які були перераховані медустанові райрадою для протидії поширенню інфекційного захворювання. Для реалізації оборудки представники лікарні уклали договір з комерційною структурою з міста Каховка на придбання для медперсоналу захисних масок, халатів і дезінфікуючих засобів. При цьому фігуранти значно завищили вартість вказаної продукції. За попередніми оцінками, втрати держави через цю схему становлять понад 110 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до оборудки. Викриття протиправної діяльності проводилось під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Як повідомлялося, 26 квітня в Україні зафіксовано 8617 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 209 летальних, 840 пацієнтів одужали.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.