Поліція: більшість втікачів з обсервації в Каланчаку – жителі Західної України та Дніпропетровської області

08 Квітня 2020, 17:19

Поліцейські склали адміністративні протоколи відносно 15-ти чоловік, які самовільно залишили центр обсервації у Каланчацькому районі. Там вони мали перебувати після повернення з Криму. За порушення правил обсервації громадяни мають сплатити штраф від 17 тисяч гривень.

Про це повідомили в поліції Херсонської області, пише сайт ІРС-Генічеськ.

Згідно повідомлення, працівники поліції встановили, що через пункт в’їзду-виїзду «Каланчак» з тимчасово окупованої території АР Крим на Херсонщину прибули 20 чоловік, їх всіх помістили у центр обсервації. Після проведення медичного обстеження 17 осіб, серед яких 2 дітей, категорично відмовилися проходити обов’язкову обсервацію та самовільно залишили центр. Вони пояснили, що повернуться до себе додому і вже там будуть дотримуватися самоізоляції. У відношенні 15 порушників режиму обсервації працівники поліції склали адміністративні протоколи за ст.44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» КУпАП. Всім їм загрожує штраф від 17 тисяч гривень.

фото: поліція Херсонської області

Більшість втікачів із Західної України та з Дніпропетровської області. Усі вони поїхали до себе додому. Каланчацькі поліцейські передали інформацію про порушників до відділів поліції за місцем проживання вказаних громадян для подальшого контролю за виконання ними умов самоізоляції.
Нагадаємо, що в Україні запровадили обов’язкову 14-денну обсервацію для тих, хто повертається з-за кордону. Метою цих заходів є убезпечення жителів України від можливого завезення інфекції з інших держав та недопущення появи нових осередків хвороби. Порушники режиму мають сплачувати штраф від 17 тисяч до 34-х тисяч гривень.

За даними МОЗ, станом на 9:00 8 квітня в Україні 1668 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 52 летальні, 35 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 206 нових випадків.