Пересуватися без маски та більше двох забороняється, – уряд затвердив додаткові обмеження (документ)

03 Квітня 2020, 14:11

Для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Кабмін запровадив більш жорсткі обмежувальні заходи. З 6 квітня перебування без масок або респіраторів в громадських місцях та пересування групами більш ніж дві особи забороняється.

Про це йдеться в ухваленій на позачерговому засіданні 2 квітня новій редакції постанови № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» з дооопрацюванням, яка оприлюднена на урядовому порталі, повідомляє сайт ІРС-Генічеськ.

Згідно з прийнятими змінами на всій території України до кінця карантину діятиме заборона на:

  • з 6 квітня перебування в громадських місцях без вдягнутої маски, респіратора;
  • з 6 квітня переміщення групою осіб більш ніж дві особи (крім випадків службової необхідності та супроводження дітей);
  • перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років без супроводу батьків;
  • відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон (крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності);
  • відвідування спортивних та дитячих майданчиків;
  • відвідування установ і закладів, що надають паліативну допомогу, соціального захисту, установ і закладів, що надають соціальні послуги;
  • перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, тощо.

Також постановою закріплюються правила проведення самоізоляції та обсервації. Контроль за дотриманням режиму самоізоляції здійснюється поліцейськими, військовослужбовцями, Національною гвардією, працівниками державних установ Міністерства охорони здоров’я, тощо.

Постанова набуває чинності після опублікування в офіційному друкованому виданні.

Як повідомлялося раніше, станом на 10.00 3 квітня в Україні 942 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 23 летальних, 19 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 138 нових випадків.

У Херсонській області чотири випадки коронавірусної інфекції, виявлені раніше. З них один летальний, одна людина одужала. Випадки інфікування були виявлені у містах Генічеськ, Олешки, Херсон та селі Малі Копані.

На Херсонщині розгорнуто 10 тимчасових пунктів скринінгового медичного сортування хворих на COVID-19. Базові пункти включають: надання медичної маски пацієнту та його супровід; безконтактне вимірювання температури тіла пацієнта; короткий збір анамнезу на виявлення респіраторних симптомів (кашель, нежить, задишка тощо).

У світі вже більше мільйона хворих на новий коронавірус. Померло понад 50 тисяч людей, більше 208 тисяч людей одужали.

Нагадаємо:

Читати новину російською.