ОТГ на Арабатці будуть добиватися через суд, якщо уряд не підтримає її створення (відео)

26 Квітня 2020, 12:57

ілюстраційне фото, зустріч жителів Арабатки з Юрієм Гусєвим, 2020 рік

Представники громад населених пунктів на Арабатській Стрілці Херсонщини будуть відстоювати право на об’єднання в Стрілківську ОТГ через суд, якщо в уряді не затвердять перспективний план щодо її створення.

Про це під час пресконференції медіа-центру ІРС-Генічеськ розповів Щасливцевській сільський голова Віктор Плохушко.

«Будемо звертатися до суду, хочу сказати, що це не одинокий випадок, таких громад по країні дуже багато, які готові звертатися до суду», – наголосив сільський голова.

За його словами, цього тижня сільська рада звернулася до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля із закликом врахувати побажання декількох асоціацій, які виступили на підтримку створення Стрілківської громади на Арабатці, а не однієї ОТГ в межах району. «Міністерство розвитку громад проводили онлайн-засідання щодо обговорення попередніх перспективних планів. Наскільки мені відомо, по Генічеському району комісія ухвалила рішення залишати одна громада – один Генічеський район. Але Кабінет Міністрів ще не затвердив перспективний план. Ми в свою чергу звернулися до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з приводу того, що три асоціації в Україні надали свої пропозиції та зауваження щодо перспективного плану Херсонщини в частині Генічеського району, щоб передбачили на Арабатській Стрілці окрему ОТГ. Кабінет міністрів отримує від органів місцевого самоврядування зауваження і пропозиції. У разі вирішення цих питань, розбіжностей поглядів, тільки після цього має прийматися рішення. Так має бути по регламенту, а як воно буде в житті – побачимо», – зазначив Віктор Плохушко.

Як повідомлялося раніше, на затвердження уряду подали два проєкти перспективного плану формування територій громад у Херсонській області. За одним передбачається створення об’єднаної громади на Арабатській Стрілці, за другим – створення лише однієї ОТГ в Генічеському районі.

Детальніше за посиланням.