Один випадок коронавірусу виявлено в Херсоні: встановлюють блокпости (відео)

01 Квітня 2020, 23:54

У Херсоні зафіксували один випадок зараження новим коронавірусом. Опівночі на в’їзді-виїзді будуть встановлені п’ять блокпостів. 

Про це розповів перший заступник мера Херсона Ігор Козаков, пише сайт ІРС-Генічеськ.

Перший випадок інфікування новим коронавірусом в обласному центрі підтверджено у 42-річного жителя Херсона, який поступив до лікарні з пневмонією.

За словами Козакова, всі лікарі, які контактували з хворим, а також члени його родини, відправлені в обсервацію. Найближчим часом буде проведена дезінфекція підїздів в будинку в мікрорайоні Шуменський.

Посадовець закликав містян зберігати спокій, залишатися вдома та при виникненні відповідних симптомів звертатися до сімейного лікаря.

https://www.facebook.com/KozakovIhor/videos/150750476292617/

Як повідомлялося, раніше голова ХОДА Юрій Гусєв повідомив, що в Херсонській області зафіксовано три нових випадків коронавірусу: один з цих випадків виявився летальним.

У свою чергу, депутат Херсонської обласної ради Сергій Рибалко у своєму відеозверненні у Фейсбуці уточнив, що один з випадків був зафіксований у Голій Пристані, інший вже посмертно – в Олешках. Підтверджень з інших джерел щодо випадків у Голій Пристані та Олешках наразі немає.

За даними Центру громадського здоров’я МОЗ, станом на 22:00 1 квітня в Україні 794 лабораторно підтверджені ПЛР-дослідженнямвипадки COVID-19. Усього в Україні зафіксовано 20 летальних випадків від COVID-19. Загалом 13 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Перший лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції у Херсонській області виявили в місті Генічеськ.

На Херсонщині розгорнуто 10 тимчасових пунктів скринінгового медичного сортування хворих на COVID-19. Базові пункти включають: надання медичної маски пацієнту та його супровід; безконтактне вимірювання температури тіла пацієнта; короткий збір анамнезу на виявлення респіраторних симптомів (кашель, нежить, задишка тощо).

Нагадаємо:

Читати новину російською.