Німеччина виділить Україні 25,5 млн євро на будівництво житла для переселенців

27 Квітня 2020, 00:17

Німеччина виділить Україні 25,5 млн євро на будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб. 

Про це йдеться у повідомленні на урядовому порталі, пише сайт ІРС-Генічеськ.

«Ми намагаємося робити все, аби в бюджеті України були передбачені кошти на підтримку наших громадян, які вимушені були покинути свої домівки в Донецькій та Луганській областях, в Криму через дії РФ. Незважаючи на «карантинні» скорочення бюджетних видатків по інших міністерствах, за результатами секвестру нам було збережено 20 млн грн для співфінансування на придбання житла для ВПО та 20 млн грн на компенсацію за зруйноване через збройну агресію Російської Федерації житло. Підтримка наших іноземних партнерів, особливо в питаннях, пов’язаних зі збройною агресією Росії, є дуже важливою для нас, ми високо це цінуємо», – наголосив віце-прем‘єр-міністр Олексій Резніков.

За офіційною інформацією, Верховна Рада України зберегла видатки Державного бюджету-2020 на співфінансування придбання житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) на рівні 20 млн гривеньВідповідні видатки були збережені під час внесення змін до Державного бюджету України на 2020 рік.

Як повідомлялося раніше, Туреччина допоможе у будівництві житла для переселенців у двох містах в Херсонській області: обласному центрі Херсоні і наближеному до адмінкордону з півостровом Генічеську.

Станом на 24 квітня  2020 року, за даними Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, взято на облік 1 446 840 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим.