На Херсонщині збираються вирішити питання з відкриттям ринків

27 Квітня 2020, 14:33

Увечері понеділка, 27 квітня, на засіданні комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглядатиметься питання про відновлення роботи ринків на території Херсонської області.

Про це повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв під час онлайн-брифінгу 27 квітня, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“За результатами засідання буде окреме повідомлення для ЗМІ”, – зазначив очільник ХОДА.

https://www.facebook.com/khoda.gov.ua/videos/2283765545262201/

Як стало відомо з відео, розміщеного на сторінці ХОДА у Фейсбуці, цього ж дня голова обласної адміністрації провів зустріч з місцевими аграріями.

На зустрічі він заявив, що неодноразово звертався до Кабміну з проханням відкрити продовольчі ринки. “Можливо сьогодні або завтра буде прийнято рішення Кабміну про дозвіл на відкриття ринків за умови дотримання відповідних санітарних норм”, –сказав Гусєв.

У свою чергу, присутні аграрії вимагали конкретних дій від влади та розробки плану антикризових заходів в умовах карантину.”

Юрій Гусєв повідомив, що о 18:00 проведуть термінове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щоб визначити алгоритм відкриття ринків області.

Також Юрій Гусєв поінформував, що завтра на селекторному засіданні з представниками уряду він обговорить питання щодо відкриття ринків, та висловив сподівання, що найближчими днями уряд прийме рішення про відкриття ринків за умови дотримання карантинних норм.

https://www.facebook.com/khoda.gov.ua/videos/254961975651564/

Як повідомлялося раніше, у неділю, 26 квітня, на Херсонщині проходив мітинг місцевих аграріїв за відкриття ринків. Мітингувальники ходили по пішохідному переходу на Антонівському мосту біля Херсона, тим самим перекривши рух транспорту.

У поліції Херсонської області проінформували, що крім складення протоколів про адміністративне правопорушення, щодо дій мітингувальників також можуть бути відкриті кримінальні провадження.

В області заборонена робота ринків, однак було вирішено дозволити роботу гуртового ринку “Нежданна” у Великих Копанях з дотриманням необхідних санітарних вимог.

Нагадаємо: