На Херсонщині вже 87 випадків COVID-19, 14 людей одужали

25 Квітня 2020, 20:35

Станом на 25 квітня в Херсонській області зафіксовано 87 лабораторно підтверджених випадків на коронавірус. З них повністю одужали вже 14 осіб, один летальний випадок. 

Про це повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України за останню добу провів _295 ПЛР-досліджень_ на виявлення гострої респіраторної хвороби COVID-19, за результатами яких виявлено 8 нових випадків. Всі інфіковані контактували із раніше встановленими хворими на COVID-19. Це 49-річна жінка, медичний працівник з м. Олешки; сім’я із 7 осіб з с. Гладківка, Голопристанського району: 67-річна жінка; 35-річна жінка; 37-річний чоловік; четверо дітей. Стан хворих задовільний, вони перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом”, – зазначив Гусєв.

Як повідомлялося, на Херсонщині поліція посилить карантинні заходи під час поминальних днів. Обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято рішення про закриття кладовищ на Херсонщині під час поминальних днів – з 20 квітня по 3 травня.

Крім цього, 25 та 26 квітня напрямки до кладовищ у селищі Зимівник (Геологів) та смт Комишани будуть закриті на в’їзд-виїзд. Там будуть розміщені карантинні пости. У населені пункти зможуть в’їхати лише громадяни, які мають там прописку.

Крім того, ще три населені пункти закриті на карантин: місто Олешки, а також села Ліві Солонці Олешківського району та Малі Копані Голопристанського району. У вказаних населених пунктах зафіксовано збільшення кількості хворих на коронавірус, тому цими днями проводитимуться тимчасові обмеження та додаткові дезінфікуючі заходи з недопущення поширення коронавірусної хвороби. Починаючи з 13:00 години 25 квітня і до 06:00 години 27 квітня місто Олешки та села Малі Копані й Ліві Солонці закриті на в’їзд-виїзд.

На час поминальних днів – з 20 квітня до 03 травня – кладовища в області закриті для відвідування громадянами та проведення поминальних заходів. Дозволяється тільки проведення обрядів поховань із дотриманням заходів особистої безпеки та за наявності засобів захисту.

Нагадаємо: