На Херсонщині відновлять роботу продовольчих ринків (відео)

27 Квітня 2020, 20:04

У Херсонській області відновлять роботу продовольчих ринків, з урахуванням тих рішень, які прийматиме Кабмін.

Про це повідомив голова ХОДА Юрій Гусєв під час брифінгу ввечері 27 квітня, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Рішенням комісії з ТЕБ та НС в області прийнято рішення за результатами наради у Президента, за результатами зустрічі з фермерами, та тих напрацювань, яких ми досягли, ми відновлюємо роботу продовольчих ринків, з урахуванням тих рішень, які прийматиме Кабмін. До тих пір, 28-29 квітня ми створюємо робочі групи за участі Держпродспоживслужби, ГУ Нацполіції, державного санітарного лікаря Херсонської області. Вони вивчатимуть, в якому стані ринки, щоб вони не стали осередком коронавірусу”, – розповів очільник ХОДА.

https://www.facebook.com/Husyev/videos/2516532675329308/

Він додав, що для аграрної області, що важливо, щоб працювали ринки і сільгоспвиробники мали збут продукції, але не менш важливо, щоб це було безпечно для життя і здоров’я людей.

“28 квітня будемо чекати на перші звіти створених комісій. Ми обговорили з Держпродспоживслужбою, що вимоги там мають бути мінімально необхідні для того, щоб убезпечити людей, які відвідують ринки або працюють на ринках. За результатами роботи комісій, будемо бачити, які ринки готові до роботи після відповідних рішень Кабміну, а які не готові”, – наголосив голова облдержадміністрації.

Як повідомлялося раніше, зранку 27 квітня голова обласної адміністрації зустрівся з місцевими аграріями.

На зустрічі він заявив, що неодноразово звертався до Кабміну з проханням відкрити продовольчі ринки. У свою чергу, присутні аграрії вимагали конкретних дій від влади та розробки плану антикризових заходів в умовах карантину.

Юрій Гусєв повідомив, що о 18:00 проведуть термінове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щоб визначити алгоритм відкриття ринків області.

У неділю, 26 квітня, на Херсонщині проходив мітинг місцевих аграріїв за відкриття ринків. Мітингувальники ходили по пішохідному переходу на Антонівському мосту біля Херсона, тим самим перекривши рух транспорту.

У поліції Херсонської області проінформували, що крім складення протоколів про адміністративне правопорушення, щодо дій мітингувальників також можуть бути відкриті кримінальні провадження.

В області заборонена робота ринків, однак було вирішено дозволити роботу гуртового ринку “Нежданна” у Великих Копанях з дотриманням необхідних санітарних вимог.

Нагадаємо: