На Херсонщині три нових випадки зараження коронавірусом

07 Квітня 2020, 11:13

У Херсонській області три нових випадки зараження коронавірусом, загалом, вже 13 лабораторно підтверджених випадків захворювання. 

Про це повідомив голова Херсонської обласної держадміністрації Юрій Гусєв, пише сайт ІРС-Генічеськ.

Згідно повідомлення, коронавірус виявили у 64-річного чоловіка і трирічної дитини – членів родини хворого на COVID-19, мешканця міста Херсона, які проживали і контактували з ним.
Чоловіка госпіталізовано в інфекційну лікарню, а дитина разом із мамою знаходиться на самоізоляції. У мами маленької дитини COVID-19 не виявлено. За тиждень їм буде зроблено повторний аналіз за ПЛР-методикою.
Наразі ж за ними встановлено медико-санітарний нагляд.

Також коронавірусом заразився чоловік 48-ми років з Нової Каховки, який потрапив до Новокаховської міської лікарні з діагнозом гайморит.
При ускладненні симптоматики йому було зроблено експрес та ПЛР-тести, які виявилися позитивними.
За словами чоловіка, він контактував із громадянами, які нещодавно повернулися з країни, де поширений COVID-19.
“Всі контакти встановлюються, ми працюємо над тим, щоб запобігти поширенню хвороби в нашій області. Зокрема, розширюємо можливості Херсонського обласного лабораторного центру, який сьогодні тестує вже більше ніж 100 ПЛР-тестів на добу”, – наголосив очільник ХОДА.

Як повідомлялося, раніше в Херсонській області діагноз коронавірусу було підтверджено у 10 осіб (Генічеськ, Олешки, Голопристанський район, Херсон, Нова Каховка, Чаплинський район), один з випадків — летальний.

Для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Кабмін запровадив більш жорсткі обмежувальні заходи. 2 квітня уряд ухвалив нову редакцію постанови № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Нагадаємо:

Читати новину російською.