На Херсонщині поліцейські виявили 453 порушень правил карантину

23 Квітня 2020, 20:55

На Херсонщині поліцейські склали 453 адміністративні протоколи за порушення правил карантину.

Про це повідомили у поліції Херсонської області, пише сайт ІРС-Генічеськ.

Зокрема, зідно повідомлення, 23 квітня дільничні офіцери Каховського відділу поліції виявили двох порушників правил обсервації. Це батько з сином, які повернулися з-за кордону і категорично відмовилися проходити обов’язкову двотижневу обсервацію. Громадяни пояснили, що перебуватимуть на самоізоляції за місцем свого проживання в одному з сіл Каховського району. Дільничні склали адміністративні протоколи у відношенні чоловіків, тепер їм може загрожувати штраф від 17 тисяч до 34-х тисяч гривень.
Всього за період проведення карантинних заходів до поліції Херсонщини надійшло понад 1000 повідомлень громадян щодо порушення карантинних правил: це порушення правил карантину людей, санітарних норм, скупчення людей та функціонування установ, порушення правил перевезення, проведення богослужінь та відсутність засобів індивідуального захисту. Поліцейські склали 453 адміністративні матеріали: 203 – за порушення умов обсервації, 11 – за порушення перебування на самоізоляції, 102 – у сфері здійснення торгівлі, 31 – на водіїв за перевезення пасажирів понад норми, 106 – за інші порушення.

Усі підрозділи поліції Херсонської області продовжують працювати у посиленому режимі та забезпечують контроль за дотриманням громадянами карантинних заходів. Щодня понад 600 поліцейських у складі піших нарядів та автопатрулів дбають про безпеку жителів області та забезпечують публічний порядок. Також правоохоронці несуть службу на 9 карантинних та 3-х мобільних блокпостах.

Як повідомлялося раніше, станом на 23 квітня в Україні зафіксовано 7170 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 187 летальних, 504 пацієнти одужали. У Херсонській області виявлено 77 випадків захворювання.

Для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Кабмін запровадив більш жорсткі обмежувальні заходи. 2 квітня уряд ухвалив нову редакцію постанови № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Згідно з прийнятими змінами на всій території України до кінця карантину діє заборона з 6 квітня на перебування в громадських місцях без вдягнутої маски, респіратора; переміщення групою осіб більш ніж дві особи (крім випадків службової необхідності та супроводження дітей), детальніше за посиланням.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • З 12 березня до 3 квітня в України запровадили карантин. 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин до 24 квітня та запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території країни.
  • 22 березня уряд продовжив карантин до 11 травня.
  • Американські вчені інституту Джона Хопкінса розробили онлайнресурс, на якому можна відстежувати поширення нового коронавірусу в реальному часі. Для демонстрації актуальних даних про кількість заражених, сервіс використовує дані Всесвітньої організації охорони здоров’я.