На Херсонщині п’ять нових випадків захворювання на коронавірус

18 Квітня 2020, 01:13

Станом на вечір 17 квітня на Херсонщині зафіксовано 56 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус, один з них – летальний, і 6 – повністю одужали. Протягом минулої доби виявлено п’ять нових випадків захворювання. 

Про це повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв, пише сайт ІРС-Генічеськ.

Обласним лабораторним центром МОЗ за сьогодні було проведено 285 ПЛР тестів на виявлення COVID-19.

“Протягом останньої доби виявлено п’ять нових випадків захворювання. Усі особи контактували з хворими на коронавірус. Це чоловік 25 років, з м. Нова Каховка, жінка 62 роки, з м. Олешки. Також захворювання виявлено у трьох жителів с. Ліві Солонці: 59-річна жінка та чоловіки 57-ми та 40-ка років. Стан хворих задовільний, підключення до апаратів ШВЛ не потребують, перебувають на лікуванні вдома”, – розповів голова ХОДА.

Крім того, очільник адміністрації проінформував, що область отримала  від меценатів біобокси для транспортування хворих на COVID-19. Вони дозволяють здійснювати первинне транспортування осіб з підозрою на зараження коронавірусом в лікарні і забезпечити при цьому достатній рівень захисту для лікарів, що працюють з такими пацієнтами.

В рамках роботи Антикризового штабу Херсонської області за кошти гуманітарної допомоги Офісом реформ Херсонської області закуплено 50 безконтактних інфрачервоних термометрів.

В області у наявності 6416 тест систем для проведення першого та другого етапів ПЛР-тестувань для виявлення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Відстежувати поширення захворюваності на COVID-19 на Херсонщині за допомогою електронної мапи.

Як повідомлялося раніше, два нові випадки інфікування коронавірусом виявили нещодавно у Генічеську: заразилися медик і співробітник Генічеської райдержадміністрації.

Нагадаємо: