Мер Каховки розповів про результати дослідження на коронавірус у померлого чоловіка

01 Квітня 2020, 14:52

Каховський міський голова розповів про результати дослідження щодо зараження новим коронавірусом у чоловіка, який помер у Каховці.

“У померлого 36-річного чоловіка, який проживав у місті Каховка, коронавірусу не виявлено. Результат тесту – негативний”, – повідомив мер міста Каховка Андрій Дяченко, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Наразі в Каховці немає жодного зареєстрованого випадку захворювання на Covid-19”, – наголосив міський голова.

Як раніше повідомляв Андрій Дяченко, Каховці помер чоловік, який два тижні тому повернувся з Польщі та перебував у самоізоляції. Хворий мав усі симптоми коронавірусної інфекції, але лікувався вдома, не звертаючись до лікарні за кваліфікованою медичною допомогою. У Херсонській лабораторії проводили дослідження, чи був померлий інфікований новим коронавірусом.

Станом на 10:00 1 квітня в Україні 669 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 17 летальних, 10 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 120 нових випадків.

За офіційними даними, 31 березня у світі кількість інфікованих новим коронавірусом становить більше 860 тисяч осіб, з них понад 42 тисячі померли, більше 17 тисячі одужали.

11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.

З 12 березня до 3 квітня в України запровадили карантин. 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин до 24 квітня та запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території країни.

Американські вчені інституту Джона Хопкінса  розробили онлайнресурс, на якому можна відстежувати поширення нового коронавірусу в реальному часі. Для демонстрації актуальних даних про кількість заражених, сервіс використовує дані Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Більше про нову коронавірусну інфекцію та як уберегтися за посиланням на офіційний ресурс Центру громадського здоров’я МОЗ України: https://phc.org.ua/…/inshi…/koronavirusna-infekciya-covid-19

Читати новину російською.