Коронавірус виявили у трьох дітей з міста Нова Каховка

21 Квітня 2020, 09:25

Протягом минулої доби у Херсонській області виявлено 7 нових випадків. Загалом станом на 20 квітня в Херсонській області 70 лабораторно підтверджених випадків на коронавірус. З них повне одужання у 6 людей та один летальний випадок.

Про це повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Це чотири особи з міста Олешки: три людини, які контактували із раніше встановленим хворим членом сім’ї:  45-річні чоловік та його дружина;  21-річна дівчина. Стан хворих задовільний, перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. 57-річний чоловік, який перебуває на лікуванні в Олешківській центральній районній лікарні. Коронавірус виявлено при лікуванні пневмонії. Його стан середньої важкості, підключення до ШВЛ не потребує. Коло контактних осіб встановлюється. Їх буде перевірено методом ПЛР. Також захворювання виявлено у трьох дітей з міста Нова Каховка, які контактували з раніше встановленими хворими в родині: дівчинка 14 років; дівчинка 15 років; дівчинка 16 років. Їх стан задовільний, перебувають на самоізоляції. За ними встановлено щоденний медико-санітарний нагляд”, – уточнив Юрій Гусєв.

За його даними, обласним лабораторним центром МОЗ за останню добу проведено 128 ПЛР-тестів на виявлення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Крім того, очільник ХОДА нагадав про додаткові обмежувальні заходи, що діють на Херсонщині: з 20 квітня та до 03 травня (на час поминальних днів) кладовища в області закриті для відвідування громадян та проведення поминальних заходів. Дозволяється тільки проведення обрядів поховань із дотриманням заходів особистої безпеки та за наявності засобів захисту.

З ранку 21 квітня карантинні пости на в’їздах у м. Олешки, с. Малі Копані та с. Ліві Солонці припиняють роботу.

Відстежувати поширення захворюваності на COVID-19 на Херсонщині можна за допомогою електронної мапи.

Як повідомлялося раніше, станом на 9:00 20 квітня в Україні 5710 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 151 летальний, 359 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 261 новий випадок.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час брифінгу 20 квітня звернув увагу, що сім областей, у тому числі і Херсонська, не подали інформацію про тестування українців на коронавірус.

Правоохоронці Херсонщини не виявили грубих порушень обмежувальних заходів у культових спорудах під час відзначення християнами східного обряду свята Воскресіння Христового.

Нагадаємо: