Коронавірус на Херсонщині: в двох районах обмежать пересування громадян

09 Квітня 2020, 23:00

На Херсонщині лабораторним методом підтверджено 27 випадків захворювання на коронавірус. Протягом останньої доби 9 лабораторно підтверджених випадків захворювання.

Про це повідомив у відеозверненні голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, пише сайт ІРС-Генічеськ.

https://www.facebook.com/Husyev/videos/560626197913173/

“Всі виявлені особи контактували з хворими на COVID-19. Це 3 особи з Голопристанського району: чоловік та донька, які контактували із хворою мамою; жінка – медичний працівник. Та 6 осіб з Олешківського району, які контактували із раніше виявленими хворими на коронавірус. Всі 9 осіб перебувають на самоізоляції. За ними встановлено щоденний медико-санітарний нагляд. Почуваються добре, скарг немає. Підключення до апаратів ШВЛ не потребують. У разі погіршення загального стану осіб буде госпіталізовано до лікарень. Наразі встановлюється коло контактних осіб для проведення ПЛР-досліджень”, – зазначив очільник ХОДА.

За його словами, в Олешківському та Голопристанському районах посилять карантинні заходи.

У свою чергу, заступник голови Херсонської ОДА Вадим Чабан 9-го квітня в ефірі телеканалу UA: Херсон прокоментував, що у м. Олешки та с.Малі Копані з 12-ї години суботи до 6-ї години ранку понеділка буде обмежене пересування. Цей час необхідний для встановлення “ланцюжків” контактних осіб.

З початку карантину вже здійснено дезінфекцію 2 177 об’єктів та 412 км доріг. За минулу добу проведено дезінфекцію 131 об’єкта соціальної сфери та 51 км доріг у м. Херсоні та окремих районних центрах області.

Розроблено електронну мапу поширення захворюваності на COVID-19 на Херсонщині.

Як повідомлялося раніше, 9 квітня в Україні 1892 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 57 летальних, 45 пацієнтів одужало.

Станом на 22.00 8 квітня на Херсонщині було зафіксовано 18 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них зафіксоване одне одужання – в Генічеському районі та один летальний випадок – в Олешківському.

Нагадаємо: