Кількість хворих на коронавірус у світі перевалила за мільйон

03 Квітня 2020, 00:33

У світі вже більше мільйона хворих на новий коронавірус. Більшість із зафіксованих випадків у Сполучених Штатах Америки – понад 230 тисяч.

Про це свідчать дані від Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Гопкінса, який відстежує виявлені випадки зараження коронавірусом у всьому світі за інформацією ВООЗ, пише сайт ІРС-Генічеськ.

Лідерами за кількістю хворих лишаються США та Італія. Також у першій трійці перебуває й Іспанія. Від нового коронавірусу у світі померло понад 50 тисяч людей. Найбільша кількість загиблих – в Італії. Далі йдуть Іспанія та США. Більше 208 тисяч людей, що захворіли коронавірусом, одужали.

Водночас в  Україні станом на 22:00 2-го квітня лабораторно підтверджено 897 випадків інфікування коронавірусом COVID-19, 22 з них – летальні. 19 пацієнтів одужало, в них повторний тест вірусу не виявив.

На Херсонщині наразі підтверджено чотири випадки коронавірусної інфекції, з них один летальний, одна людина одужала.

Як повідомлялося, увечері першого квітня голова ХОДА Юрій Гусєв повідомив про три нові випадки коронавірусу в області. Як виявилося, захворювання виявили в Херсоні та Олешки, а також в селі Малі Копани.

25 березня перший лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції у Херсонській області був зафіксований у місті Генічеськ. У місті Генічеськ та Генічеському районі припинено рух громадського транспорту. На в’їзді-виїзді з міста Генічеськ встановили три блокпости, проводять дезінфекцію багатоповерхових будинків. 

На Херсонщині розгорнуто 10 тимчасових пунктів скринінгового медичного сортування хворих на COVID-19. Базові пункти включають: надання медичної маски пацієнту та його супровід; безконтактне вимірювання температури тіла пацієнта; короткий збір анамнезу на виявлення респіраторних симптомів (кашель, нежить, задишка тощо).

У МОЗ України розробили алгоритм дій для громадян при підозрі на коронавірус:

Нагадаємо:

Читати новину російською.