Херсонські фермери планують зібратися на акцію під ХОДА

26 Квітня 2020, 21:42

Мітингувальники, які фактично перекривали рух транспорту на Антонівському мосту на Херсонщині, збираються провести акцію біля обласної адміністрації у понеділок, 27 квітня.

Інформацію про такі плани підтвердила сайту ІРС-Генічеськ керівниця відділу комунікації главку Нацполіції в Херсонській області Тетяна Пшонь.

Поліція Херсонщини готується до забезпечення громадського порядку під час події, а також – відповідного реагування на ситуації, що виникатимуть.

Водночас, у соцмережі Фейсбук, розповсюджується повідомлення про акцію під Херсонською ОДА. “Завтра об 11 годині дня біля ОДА відбудеться акція, створили ініціативну групу і я є учасником цієї групи, буде зустріч з мером, Вадимом Чабаном і губернатором, це мені особисто сказав Чабан, на порядку денному відкриття ринків, Чабан сказав що поставить це питання на засідання завтра”, – написав 26 квітня на своїй сторінці у Фейсбуці користувач Георге Жосану.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=642332243277817&set=gm.3218843464827572&type=3&theater&ifg=1

Тим часом голова ХОДА Юрій Гусєв, з яким мають бажання зустрітися аграрії, розмістив у Фейсбуці повідомлення, де розповів, що працює над планом антикризових економічних заходів.

Він також погодився зустрітися з ініціативними групами фермерів та сільгоспвиробників окремо, “але з дотриманням усіх карантинних заходів”.

“Порушення тих обмежень, які введені відповідними рішеннями уряду, державної та регіональної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, будуть ретельно фіксуватись та каратимуться у відповідно до норм законодавства”, – наголосив очільник ХОДА та закликав дотримуватись карантину.

Як повідомлялося раніше, у неділю, 26 квітня, на Херсонщині проходив мітинг місцевих аграріїв за відкриття ринків. Мітингувальники ходили по пішохідному переходу на Антонівському мосту біля Херсона, тим самим перекривши рух транспорту.

У поліції вирішується питання щодо кваліфікації дій мітингувальників на Антонівському мосту в Херсонській області. Крім складення протоколів про адміністративне правопорушення, також можуть бути порушені кримінальні провадження.

Нагадаємо: