Громадян, які перетнуть адмінмежу з Кримом, відправлять на обсервацію до лікарень за місцем проживання – Гусєв

06 Квітня 2020, 20:45

Всіх громадян, яким після 6 квітня дозволять перетнути адміністративну межу з окупованим Кримом у напрямку материкової України, відправлятимуть на обов’язкову 14-денну обсервацію до медичних закладів за місцем їх проживання або реєстрації.

Про це повідомив голова Херсонської облдержадмінстрації Юрій Гусєв 6 квітня під час онлайн-пресконференції в Херсоні, передає сайт IPC-Херсон.

«Особи з КПВВ «Каланчак», «Чонгар», «Чаплинка» направляються до найближчих визначених центральних районних лікарень, зокрема, Каланчацької, Новотроїцької та Чаплинської. Потім транспортуються до районних лікарень відповідно до місця реєстрації або проживання, де вони перебуватимуть 14 днів», – сказав Гусєв.

Він додав, що вже провів нараду з керівництвом Головного управління Нацполіції в АРК, під час якої було розроблено план, як безпечно доставляти людей, які перетнули адмікордон до визначених лікарень, та як убезпечити особовий склад Нацполіції, державної митної служби, прикордонників, які працюють на КПВВ «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка» від можливого зараження.

За інформацією пресслужби Херсонського прикордонного загону, станом на даний час дві людини з КПВВ «Каланчак» вже відправлено на обсервацію до Каланчацької районної лікарні.

Нагадаємо:

  • Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило, що тимчасово обмежено пропуск через контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) на адмінкордоні окупованого Криму з Херсонською областю. Тимчасові обмеження стосуються всіх осіб, крім громадян України та членів їх сімей, з метою забезпечення захисту національних інтересів чи в зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, а також представників дипломатичних установ і гуманітарних місій, які виїжджають з Криму і Севастополя.