Генічеськ не закривають на карантин

25 Квітня 2020, 17:15

Місто Генічеськ не закривають на карантин: у період з 25 по 27 квітня додаткові обмеження щодо в’їзду-виїзду громадян не вводяться. 

Цю інформацію сайту ІРС-Генічеськ підтвердили в Генічеській районній державній адміністрації, а також в Головному управлінні Нацполіції в Херсонській області.

За словами голови Генічеської РДА Андрія Онищенка, у Генічеському районі продовжує працювати карантинний блок-пост біля поліцейського посту “Азов”, посилено заходи щодо дотримання закриття кладовищ, інформування громадян. Однак додаткові карантинні блок-пости виставляти не планують, пересування громадян на в’їзд-виїзд з міста не обмежують.

Начальниця відділу комунікації  Головного управління Національної поліції в Херсонській області Тетяна Пшонь проінформувала, що каранні блок-пости не встановлюють у місті Генічеську. Починаючи з 13:00 години 25 квітня і до 06:00 години 27 квітня місто Олешки та села Малі Копані й Ліві Солонці будуть закриті на в’їзд-виїзд.

Раніше Херсонська обласна адміністрація розповсюдила повідомлення, в якому вказувалося, що додаткові обмеження крім міста Олешки, Малі Копані та села Солонці вводяться ще й в місті Генічеськ. Цю інформацію поширила і низка ЗМІ Херсонщини.

“З 13:00 25 квітня до 06:00 27 квітня буде введено додаткові обмежувальні заходи, зокрема щодо пересування та перебування людей у громадських місцях на території м. Олешки, м. Генічеськ, с. Малі Копані та с. Солонці”, – йшлося у повідомленні.

Як повідомлялося, на Херсонщині поліція посилить карантинні заходи під час поминальних днів. Обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято рішення про закриття кладовищ на Херсонщині під час поминальних днів – з 20 квітня по 3 травня. Крім цього, 25 та 26 квітня напрямки до кладовищ у селищі Зимівник (Геологів) та смт Комишани будуть закриті на в’їзд-виїзд. Там будуть розміщені карантинні пости. У населені пункти зможуть в’їхати лише громадяни, які мають там прописку.

Як повідомлялося, 24 квітня у Херсонській області зафіксовано 79 випадків коронавірусу.

На час поминальних днів – з 20 квітня до 03 травня – кладовища в області закриті для відвідування громадянами та проведення поминальних заходів. Дозволяється тільки проведення обрядів поховань із дотриманням заходів особистої безпеки та за наявності засобів захисту.

Нагадаємо: