Генічанка з коронавірусом одужала, – Гусєв

02 Квітня 2020, 15:18

Фото Нацполіція АРК

Жінка з Генічеська, у якої першою в Херсонській області виявили коронавірус, одужала.

Про це повідомив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Жінка з Генічеська, у якої першою в нашій області виявили коронавірус минулого тижня, має негативний тест, що свідчить про її одужання!”, – наголосив очільник ХОДА.

Також він розповів, що Херсонщина отримала додаткову партію допомоги у вигляді ПЛР-тестів на виявлення коронавірусної хвороби у кількості 4000 шт. (тести вже в Херсонському обласному лабораторному центрі МОЗ України та в обласній інфекційній лікарні), а також засоби індивідуального захисту для лікарів, які вже сьогодні будуть розподілені по визначеним закладам охорони здоров‘я Херсонщини.

“Станом на сьогодні вже зроблено близько 660 експрес та ПЛР-тестів в області. Кількість лабораторно підтверджених випадків коронавірусу залишається на рівні 4 осіб, з яких одна людина одужала, і одна, на жаль, померла”, – зазначив Юрій Гусєв.

Як повідомлялося раніше, увечері першого квітня голова ХОДА Юрій Гусєв повідомив про три нові випадки коронавірусу в області. Депутат Херсонської обласної ради Сергій Рибалко заявив, що по одному випадку COVID-19 було зафіксовано у Голій Пристані та місті Олешки. Заступник мера Херсона згодом проінформував, що один випадок зараження новим коронавірусом зафіксували й у Херсоні. Місто закрили на карантин.

Олешківський міський голова Дмитро Воронов підтвердив інформацію про зафіксований в місті випадок коронарівусу та повідомив про встановлення блокпостів.

2 квітня Голопристанський міський голова Олександр Бабич проінформував, що людина, в якої виявили коронавірус, проживає не в Голій Пристані, а в населеному пункті за 25 кілометрів від міста. Там уже проводять дезінфекцію та обмежують пересування місцевих мешканців.

Перший лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції у Херсонській області був зафіксований у місті Генічеськ. У місті Генічеськ та Генічеському районі припинено рух громадського транспорту. На в’їзді-виїзді з міста Генічеськ встановили три блокпости, проводять дезінфекцію багатоповерхових будинків. 

На Херсонщині розгорнуто 10 тимчасових пунктів скринінгового медичного сортування хворих на COVID-19. Базові пункти включають: надання медичної маски пацієнту та його супровід; безконтактне вимірювання температури тіла пацієнта; короткий збір анамнезу на виявлення респіраторних симптомів (кашель, нежить, задишка тощо).

Нагадаємо:

Читати новину російською.