Американці виділили 9,1 млн. доларів на боротьбу з коронавірусом в Україні

18 Квітня 2020, 22:02

Уряд Сполучених Штатів Америки виділив 9,1 млн. доларів США на медичну та гуманітарну допомогу аби обмежити розповсюдження COVID-19 в Україні.

Про це повідомило Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), пише сайт ІРС-Генічеськ.

Завдяки оголошеному фінансуванню, USAID разом з місцевими та міжнародними партнерами, та координуючи ці заходи з місцевими та центральними органами влади, допоможе зміцнити лабораторну мережу, удосконалити розгляд випадків захворювання, та надасть необхідні обладнання та матеріали.

Ця допомога буде також спрямована на профілактику та впровадження заходів з контролю за поширенням інфекції у певних закладах охорони здоров’я, які постраждали від конфлікту, а також на придбання необхідних засобів санітарії та гігієни найбільш уразливим мешканцям Донецької та Луганської областей по обидва боки лінії розмежування.

Згідно інформації, оприлюдненої Посольством США в Україні, уряд Сполучених Штатів очолює світову гуманітарну та медичну відповідь на пандемію COVID-19. У рамках цієї всеосяжної та щедрої відповіді американського народу Державний департамент США та Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділили на сьогодні вже майже 508 мільйонів доларів на екстрену медико-гуманітарну та економічну допомогу, на додаток до коштів, які вже надавалися багатостороннім та неурядовим організаціям (НУО), що допомагають громадам у всьому світі боротися з пандемією. Це фінансування підтримає важливі заходи щодо контролю за поширенням цієї хвороби, такі як швидкі інформаційні кампанії в галузі охорони здоров’я, забезпечення водопостачання та санітарії, а також запобігання та боротьба з інфекціями в закладах охорони здоров’я.

Нині, загальний розмір вже наданої урядом США допомоги задля глобальної боротьби з COVID-19, включає майже 200 мільйонів доларів США на екстрену медичну допомогу з Глобального резервного фонду USAID з надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоров’я під час спалахів заразливих інфекційних захворювань та Глобальних програм охорони здоров’я, майже 195 мільйонів доларів США, виділених на гуманітарну допомогу з рахунку USAID міжнародної допомоги при стихійних лихах (IDA) та 50 мільйонів доларів з Фонду економічної підтримки (ESF), які допоможуть урядам та громадським організаціям у понад 100 країнах, що найбільше постраждали під час цієї глобальної пандемії. Крім того, через Бюро населення, біженців та міграції Державного департаменту США, яке розпоряджається рахунком, звідки виділяються кошти на потреби з міграції та допомогу біженцям (MRA), ми зараз розподіляємо по країнах попередньо оголошену гуманітарну допомогу в розмірі 64 мільйонів доларів Агентству ООН у справах біженців (UNHCR) для вирішення загроз, спричинених пандемією в уже вражених гуманітарною кризою регіонах, щоб допомогти найвразливішим верствам населення в рамках Глобального плану гуманітарного реагування ООН на пандемію COVID-19.

За даними посольства США в Україні, Сполучені Штати Америки протягом останніх 20 років інвестували п’ять мільярдів доларів у загальну допомогу Україні, включаючи майже 362 мільйони доларів на медичну допомогу.

Як повідомлялося раніше, 18 квітня в Україні 5106 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 133 летальні, 275 пацієнтів одужали.

Нагадаємо: