У двох районах Херсонщини виявили нові випадки COVID-19 (відео)

09 Квітня 2020, 04:20

Станом на 22.00 8 квітня на Херсонщині вже 18 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Три з них виявлено та зафіксовано протягом останньої доби.

Про це повідомив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Жінка 59 років, медичний працівник з Олешківського району, яка контактувала з раніше встановленою хворою на COVID-19. Сьогодні вона госпіталізована до обласної інфекційної лікарні. Стан – середньої тяжкості. Підключення до апарату ШВЛ не потребує. Жінка 49 років та її 12-річний син з Голопристанського району, які також контактували з раніше виявленою хворою на COVID-19. Зараз перебувають на самоізоляції. Почуваються добре, скарг не мають. За ними встановлено щоденний медико-санітарний нагляд”, – конкретизував очільник ХОДА.
Він також відзначив, що жителька Генічеська, у якої виявили коронавірус 25 березня, одужала. Напередодні їй повторно зробили дослідження методом ПЛР на коронавірус. Результат негативний. Її виписка запланована на 9 квітня.

https://www.facebook.com/Husyev/videos/220671849154477/

Юрій Гусєв також проінформував, що депутати одноголосно підтримали та затвердили обласну Програму протидії коронавірусу – і вже сьогодні на реалізацію першочергових заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу, виділено 21,3 млн грн.
Наразі в області є 4 960 тест-систем для ПЛР-тестів.
Як повідомлялося раніше, перший випадок зараження коронавірусом на Херсонщині був виявлений 25 березня у місті Генічеськ.

Станом на кінець дня 7 квітня у Херсонській області були лабораторно підтверджені 15 випадків інфікування коронавірусом.

Нагадаємо: