Правоохоронці Херсонщини не виявили грубих порушень карантину на святкуванні Великодня

19 Квітня 2020, 20:30

Правоохоронці Херсонщини не виявили грубих порушень обмежувальних заходів у культових спорудах під час відзначення християнами східного обряду свята Воскресіння Христового.

Про це повідомили у поліції Херсонської області, пише сайт ІРС-Генічеськ.

Заходи з нагоди відзначення Воскресіння Христового у 341 культовій спорудах відвідали 5710 вірян. Забезпечення правопорядку забезпечували 722 поліцейських.

Поліцейські несли службу біля кожного місця проведення богослужіння. Основний акцент під час охорони публічного порядку поліцейські робили на профілактиці – проведенні роз’яснювальної роботи з дотримання громадянами та працівниками культових споруд карантинних обмежень.

Так, в обласному центрі в Свято-Духовському кафедральному соборі під час Хресної ходи правоохоронці помітили, що віряни починають скупчуватися. Поліцейські невідкладно підійшли, провели розмову з прихожанами та священнослужителями, після чого заходи продовжилися з дотриманням необхідної дистанції. Дана інформація зареєстрована в Корабельному відділенні поліції в журнал Єдиного обліку. Наразі проводиться перевірка для прийняття правового рішення.

фото: Національна поліція України

Як повідомлялося раніше, у Херсонській облдержадміністрації закликали жителів Херсонщини дотримуватися карантинних обмежень і рекомендацій Міністерство охорони здоров’я України та поставитись з розумінням до заходів, які плануються на свята й пропонували усім святкувати #ВеликденьВдома, долучаючись до богослужінь через прямі трансляції на загальнонаціональних та регіональних телеканалах.

18 квітня в Херсонській області виявили 7 нових випадків зараження коронавірусом. Всі інфіковані контактували із раніше виявленими хворими на COVID-19.

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Херсонщини прийняла рішення про закриття міст Олешки та Генічеськ, а також селищ Малі Копані і Ліві Солонці. У вказаних населених пунктах вирішено ввести додаткові обмежувальні заходи з недопущення поширення коронавірусної хвороби, адже саме там зафіксовано збільшення кількості хворих на коронавірус.

Два нові випадки інфікування коронавірусом виявили нещодавно у Генічеську: заразилися медик і співробітник Генічеської райдержадміністрації.

Нагадаємо: