Хворих на ГРВІ на Херсонщині перевірятимуть на коронавірус

21 Квітня 2020, 22:37

Хворих на ГРВІ із середнім та тяжким перебігом хвороби буде обстежено на COVID-19 методом ПЛР.

Таке рішення було прийнято на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 21 квітня, повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв.

“Особливу увагу буде приділено хворим на ГРВІ, які належать до наступних груп ризику: хворі на цукровий діабет, онкохворі, люди похилого віку, люди із серцево-судинними захворюваннями, з хронічною бронхолегеневою патологією, з аутоімунними та імуносупресивними захворюваннями”, – зауважив Юрій Гусєв.

Як раніше повідомлялося, протягом минулої доби на Херсонщині виявили два нових випадки COVID-19. Станом на 21 квітня за весь час боротьби з поширенням короновірусу в Херсонській області вже зафіксовано 72 лабораторно підтверджених випадків.

Деякі обмежувальні карантинні заходи будуть продовжені. На час поминальних днів – з 20 квітня до 03 травня – кладовища в області закриті для відвідування громадянами та проведення поминальних заходів. Дозволяється тільки проведення обрядів поховань із дотриманням заходів особистої безпеки та за наявності засобів захисту.

Наразі в області у наявності 5 568 тест-систем для проведення першого та другого етапів ПЛР для виявлення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Відстежувати поширення захворюваності на COVID-19 на Херсонщині можна за допомогою електронної мапи.

Як раніше повідомлялося, станом на 20 квітня в Херсонській області 70 лабораторно підтверджених випадків на коронавірус. З них повне одужання у 6 людей та один летальний випадок.

Станом на 9:00 21 квітня в Україні 6125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 161 летальний, 367 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 415 нових випадків.

Уряд Сполучених Штатів Америки виділив 9,1 млн. доларів США на медичну та гуманітарну допомогу аби обмежити розповсюдження COVID-19 в Україні.

Нагадаємо: